Eesti võrkpallikoondise peatreener siirdub Venemaa tippklubisse?

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti võrkpallikoondise peatreener Gheorghe Cretu mängus Hispaaniaga.
Eesti võrkpallikoondise peatreener Gheorghe Cretu mängus Hispaaniaga. Foto: cev.lu

Venemaa võrkpalliliiga kaheksakordne meister, sel kümnendil ka Euroopa Meistrite liigas triumfeerinud Belgorodi Belogorje soovib palgata Eesti koondise juhendajat Gheorghe Cretut.

Cretu veetis viimased hooajad Poolas Lubini Cuprumi meeskonna eesotsas, kuid lahkus sealt tänavu kevadel. Treeneri esialgne plaan oli jääda elama Tallinna, kuid nüüd viivad jutud teda Ukraina piiri ääres paiknevasse Belgorodi oblasti pealinna.

Milline võiks mulluses Venemaa neljandas klubis olla Cretu roll, pole veel teada, sest klubi võimuhierarhia on veidi segane. Meeskonna ametlikuks peatreeneriks on klubi president, endine Venemaa koondise juhendaja Gennadi Šipulin, kelle hallata on meeskond mängupäeval. Igapäevasesse trenniprotsessi Venemaa võrkpallilegend aga ei sekku – ilmselt soovitakse Cretut just seda rolli täitma.

Cretu leping Eesti koondisega lõppes käesoleva suvega, aga tõenäoliselt jõuavad pooled kokkuleppele koostöö jätkumise osas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles