Nabi teenis MM-hõbeda eest 19 000 eurot

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MMil hõbemedali võitnud Heiki Nabi jõudis kodumaale
MMil hõbemedali võitnud Heiki Nabi jõudis kodumaale Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Olümpiakomitee premeerib maailmameistrivõistlustel kreeka-rooma maadluses hõbemedalile tulnud Heiki Nabi 19 000 euroga ning tema treenereid Igor Bugaid ja Aleksander Jairust kokku 9500 euroga.

Rahvusvaheliste tiitlivõistluste medalipreemiad määratakse vastavalt 2013. aastal EOK täitevkomitee poolt kinnitatud korrale. Selle kohaselt makstakse maailmameistrivõistluste kuldmedali puhul preemiat 38 000 eurot, hõbemedali korral 19 000 eurot ning pronksmedali puhul 13 000 eurot. Medalivõitjate treenerite preemia on pool sportlasele makstavast summast.

Treenerite preemiate määramisel on arvestatud medalivõitja soovidega. Bugai preemiasummaks on 6650 eurot ja Jairuselil 2850 eurot.

EOK maksab sportlaste ja treenerite preemiatelt lisaks 7125 eurot riigimakse, kokku kulub preemiatele 35 625 eurot. Väljamaksmisele kuuluvad preemiarahad eraldab EOK taotlusel kultuuriministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles