Galerii ja blogi: Kalev/Cramo jõudis Meistrite liigas läbi häda edasi

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

BC Kalev/Cramo jõudis korvpalli Meistrite liiga kvalifikatsiooniringis teise ringi, alistades Makedoonia klubi Karpoš Sokoli. Kui avamäng võideti 8 punktiga, siis Saku Suurhallis kaotati kohtumine 78:81.

Avaveerandil tegi kalevlastele muret viskeprotsent: väljakult tabati vaid kaks viset. Et Makedoonia klubil said vead väga kiirelt täis, tuli Kalevi esimese veerandaja skoor aga vabavisetest (9/11). Teisel veerandajal oli seis parem. Kogenud mängumeeste kolmik Kristjan Kangur, Branko Mirkovic ja Cedric Simmons aitasid Tallinna klubi suisa 26:18 ette, kuid vahetustega mindi poolajale siiski Kalevi napis, 36:35 eduseisus. 

Teisel poolajal näitas oma kindlat taas Branko Mirkovic: serblane tabas kõik viis kaugviset. Kolmanda veerandaja lõpus tegid aga külalised 9:0 spurdi ning otsustavale veerandajale minnes oli Kalev hoopis kaotusseisus 59:60. Viimasel 10-minutilisel perioodil suurenes kalevlaste kaotusseis isegi neljapunktiliseks, kuid närvidemängus suudeti krahhi vältida.

Kalevi resultatiivseim oli Mirkovic 17 punktiga. Teda toetasid Janari Jõesaar ja Bojan Subotic vastavalt 12 ja kümne silmaga. Jõesaar noppis usinasti lauapalle – neid kogunes tema arvele kaheksa. Üleplatsimeheks osutus Sokoli tagamängija Jaylon Brown 19 punktiga.

Järgmises ringis kohtutakse Ungari valitseva meistri Alba Fehérváriga. Esimene mäng peetakse juba pühapäeval, 24. septembril Saku Suurhallis.

* * *

Videointervjuu Kalev/Cramo ääremängija Janari Jõesaarega.

ENNE MÄNGU

Kalev/Cramo võitis teisipäeval Makedoonias peetud avakohtumise 87:79. Esimeses mängus tõi Kalevile edu lühikese koosseisuga mängimine, mis lõi vastaste rünnaku sassi. «Eks nende treener mõtleb ka nüüd midagi välja ja nii, nagu me mängisime seal viimased 10–12 minutit, me Tallinnas 40 minutit kindlasti mängida ei saa,» rääkis Varrak pärast mängu.

Avakohtumises tõi Kalevile 19 punkti Martynas Mažeika, Janari Jõesaar lisas 18 ja Bojan Subotic 15 punkti. Viimane sai ka 13 lauapalli ehk kaksikduubli.

Teises ringis ootab Ungari klubi Alba Fehérvár.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles