ROKi põhjakorealasest liige tõmbas pinged maha

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näide spordidiplomaatiast: Lõuna-Korea president Moon Jae-in (vasakul) surub kätte Chang Ungi, põhja-korealasest Rahvusvahelise Olümpiakomitee liikmega.
Näide spordidiplomaatiast: Lõuna-Korea president Moon Jae-in (vasakul) surub kätte Chang Ungi, põhja-korealasest Rahvusvahelise Olümpiakomitee liikmega. Foto: Stringer/Reuters/Scanpix

Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) ainus põhjakorealasest liige Chang Ung ütles eelmisel nädalal ROKi telekanalile antud intervjuus, et Korea poolsaarel valitsevad poliitilised pinged ei sea ohtu 2018. aasta Pyeongchangi taliolümpiamänge.

Diktaatori Kim Jong-Uni juhitud Põhja-Korea on sel aastal korraldanud ohtralt raketikatsetusi ning 29. augustil ja 15. septembril tulistati välja raketid, mis ületasid Jaapani. Sellega on Põhja-Korea tõestanud oma märkimisväärselt paranenud ründevõimekust ning muutnud olukorra Korea poolsaarel ärevaks.

Taliolümpiamänge võõrustav Pyeongchang asub kahte Koread alates 1953. aastast lahutavast demilitariseeritud tsoonist ainult 65 kilomeetri kaugusel. Mure põhjus on ilmne, aga 1996. aastast ROKi liikmete sekka kuuluv 79-aastane Ung püüdis pingeid maandada. «Olen kindel, et poliitika ja olümpiamängud on kaks erinevat asja. Seetõttu ei näe ma Pyeongchangi taliolümpiamänge silmas pidades ühtegi suuremat probleemi,» sõnas Ung.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles