Liverpooli igipõline rivaal sipleb mudas (1)

Kris Ilves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evertoni peatreener Ronald Koeman.
Evertoni peatreener Ronald Koeman. Foto: ALBERTO LINGRIA/REUTERS

Inglismaa jalgpalli kõrgliigas on laupäeval algamas kuues mängudevoor. Olukord on kõike muud kui hea Evertoni jalgpalliklubis: esindusmeeskond paikneb liigatabelis nelja punktiga 18. positsioonil.

Evertoni näol on tegemist Ragnar Klavani tööandja Liverpooli igipõlise rivaaliga. Klubid tegutsevas samas linnas (Liverpoolis – toim) ning omavaheline vastasseis ehk Merseyside derby on kuulsusrikka ajalooga derbimäng Inglismaal.

Mullu Inglismaa kõrgliigas seitsmenda koha saavutanud Everton on kahe hooaja vahel oluliselt muutunud. Meeskonnast on lahkunud väravamasin Romelu Lukaku. Tema saabastesse astunud Wayne Rooney on võrgud sahisema pannud, kuid tulemata on jäänud vajalikud punktid.

Seni peetud viie mänguga on Everton saanud võidurõõmu maitsta vaid korra, kui hooaja esimeses kohtumises alistati Stoke City. Seejärel mängiti viiki Manchester Cityga. Viimased kolm matši on kaotatud kuivalt: 0:2 Londoni Chelseale, 0:3 Tottenhamile ja 0:4 Manchester Unitedile.

Kui vaadata, mis vastastega on Everton silmitsi olnud, siis kogutud neli punkti on võib-olla isegi hea tulemus. Paratamatult nõuavad toetajad tulemusi. Miks mitte uuesti Meistrite liigasse kvalifitseeruda? 11 aastat tagasi jäi alagrupiturniirist puudu vaid üks samm, kui eelringis tunnistati Villarreali paremust.

Homme läheb Everton liigamängu raames vastamisi Bournemouthiga. Eesmärk saab olla vaid üks – kolm punkti. Kui meeskond lati alt läbi jookseb, jääb vaid spekuleerida teemal: millal vallandatakse peatreener Ronald Koeman?

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles