Foto: NFLi hümniprotest jätkus. Hunt toetas aktsiooni, kuid osaliselt

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii nagu kõik teisedki NFLi meeskonnad avaldas Colts USA hümni ajal meelt president Donald Trumpi väljaütlemise üle. Margus Hunt seisab tagareas.
Nii nagu kõik teisedki NFLi meeskonnad avaldas Colts USA hümni ajal meelt president Donald Trumpi väljaütlemise üle. Margus Hunt seisab tagareas. Foto: Michael Reaves/AFP/SCANPIX

Eile peetud Ameerika jalgpalliliiga NFLi mängude eel protestisid sajad mängijad president Donald Trump vastuolust hoolimata ning põlvitasid riigihümni ajal.

USA president Trump ütles reedel, et kõiki mängijaid, kes USA hümni ajal ei seisa, vaid põlvitavad, on «hoorapojad». Lisaks soovis ta sellised protestid ära keelata, kuid see kõik valas eilseks vaid õli tulle ning kahekordse Super Bowli võitja Osi Umenyiora hinnangul pole sedavõrd suurt protestiaktsiooni liigas varem nähtud.

«USA president ei tohi lihtsalt selliseid asju öelda. Ta sisuliselt kutsus NFLi mängijad välja. Ta kutsus neid hoorapoegadeks. Tal on mõned NFLi klubiomanikest sõbrad ja ilmselt ta lootis nende toetusele, kuid juhtus vastupidine,» ütles Umenyiora.

Hümni ajal põlvitamine algas NFLis eelmisel hooajal toonase San Francisco 49ersi mängujuhi Colin Kaepernicki eestvedamisel. Sellega avaldas ta protesti rassistliku ebaõigluse vastu, mis tema meelest USA õiguskaitseorganite ja õigussüsteemi töös ilmneb.

Eile protestisid samamoodi ka mitmed Indianapolise Coltsi mängijad. Hunt otsustas minna põlvitajate selja taha ja avaldas neile toetust, kuid ise ei põlvitanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles