Gigantide lahing – kas Madridi Real või FC Barcelona?

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barcelona ründaja David Villa (keskel) lõpetas nädalavahetusel pika väravateõpua
Barcelona ründaja David Villa (keskel) lõpetas nädalavahetusel pika väravateõpua Foto: SCANPIX

Kui eilses jalgpalli Meistrite liiga poolfinaalis oli Manchester United Schalke vastu selge soosik (seda näitas ka ManU võõrsil 2:0 saavutatud kindel võit) siis tänases poolfinaalis Madridi Reali ja FC Barcelona vahel soosikuid pole. Pall on ümmargune ja võib veereda ükskõik millise klubi väravasse. Postimees.ee toob kell 21.45 algava mängu sündmused operatiivselt lugejani.

Kui Hispaania gigandid omavahel sel hooajal esimest korda 29. novembril Kataloonias liigamängus kohtusid, ei jäänud õhku, kes on maailma parim meeskond – Barcelona võttis kodus veenva 5:0 võidu ja matši näinud vutifännid võivad tagantjärele tõdeda, et ülekaal ja võidunumbrid võinuks olla veelgi suuremad.

Kui kevadel sai ilmsiks, et kaks suurt kohtuvad omavahel kahe ja poole nädala jooksul neli korda, ennustasid enamus, et Barcelona kraabib nendest kohtumistest koore. Kui kaks mängu on peetud, on seis aga hoopis vastupidine. Esimene seeriast,  liigamäng Madridis, tehti viiki, kuid tegelikult oli seal väike ülekaal isegi pigem kodumeeskonnal. Lisaks suudeti ühemehelisest vähemusest mängimisest hoolimata kohtumise lõpus viik välja võidelda.

Karikafinaalis Valencia staadionil oli esimesel poolajal parem Real, teisel Barcelona. Lisaajal tõi võidu Cristiano Ronaldo pealöök.

Kuigi ei saa öelda, et neis kahes mängus olnuks Real just selgelt parem pool olnud, saab siiski raudkindlalt väita, et Barcelona on oma sügisese vormi minetanud. Kuigi endiselt üritatakse mängida «sööda vastane surnuks» taktikat, näivad eesliinis muud ideed otsas olevat. Enne möödunud nädalavahetusel peetud mängu Osasuna vastu (Barcelona võitis 2:0) polnud suvel hangitud Hispaania koondise esiründaja David Villa tabanud alates veebruari kuust. Samamoodi on vormi minetanud kogu hooaja pea kõik mängud otsast lõpuni mänginud Lionel Messi.

 

Olulisemad puudujad:
 

Real: Ricardo Carvalho jätab mängu kaartidega vahele. Sami Khedira on vigastatud

Barcelona: Kindlasti jäävad vigastusega kõrvale Eric Abidal, Adriano ja Bojan. Kindel pole ka Maxwelli, Carles Puyoli ja Gabriel Milito osalemine. Suure löögina jääb kindlasti eemale ka Andres Iniesta.

Barcelonale teevad eelseisva mängu eel vigastused rohkem peavalu, kuna kaitseliin on näidanud põhimeeste puudumisel oma haavatavust. Kui Puyol jääb kõrvale, peab teda keskkaitses asendama kas Javier Mascherano või Sergio Busquets – kumbki pole aga naturaalne keskkaitsja.


Postimees lisab jalgpallikuulsuste arvamusi eelseisvast paarist:

«Mul on selline tunne, et esimese mängu võidab Real. Samas on Barcelona viimase 15. aasta parim meeskond ja mängijad teavad, kuidas palli hoida. Asjad saavad selles paaris selgeks alles teises mängus,» märkis karjääri jooksul nii Realis kui Barcelonas mänginud Brasiilia jalgpallilegend Ronaldo.

«Madrid on Barcelona vastu mängides näidanud, et alati favoriidid ei võida. Madrid on võimeline veel paremini mängima ja see võib paari saatuse otsustada. Siiski peame tõdema, et tegelikult selliste timide vastasseisus soosikuid ei ole,» sõnas aastaid tagasi Madridi Realis mänginud Brasiilia jalgpallilegend Roberto Carlos.

«Väga raske on öelda, kes selles paaris favoriit on. Kindlasti ei otsustata võitjat ühe matšiga. Igal juhul, kes selle paari võidab, võidab ka Meistrite liiga,» arvas FC Liverpooli väravavaht  Pepe Reina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles