Eestlanna kvalifitseerus 12-aastase vaheaja järel Hawaii Ironmanile

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Jänese.
Maria Jänese. Foto: Eesti Triatloni Liit

Elu esimesel täispikal triatlonil osalenud eestlanna Maria Jänese finišeeris Ironman Emilia-Romagnal suurepärase ajaga 10.17.29 ning kvalifitseerus järgmise aasta täispika triatloni maailmameistrivõistlustele, Hawaii Ironmanile. 

Naiste üldarvestuses lõpetas 30-aastane Jänese Itaalias toimunud võistluse 18. kohaga, olles oma vanuseklassis teine. 3,8 km ujumisosa läbis ta ajaga 1.06.16, rattasõidu (180 km) 5.31.12 ja 42,2 km jooksumaratoni 3.28.44. Koos vahetusalades toimetamisega tuli Jänese koguajaks 10.17.29.

Eesti läbi aegade naiste edetabelis on Jänesest täispikal distantsil kiirem olnud vaid Alma Sarapuu, seda aastatel 2010 ja 2011 Challange Rothi võistlusel. Sarapuu on eestlannadest ainsana suutnud alistada ka 10 tunni piiri (9.41.42). 

Suurepärane tulemus tagas Jänesele ühtlasi koha järgmise aasta Hawaii Ironmanile, olles enam kui kümneaastase vaheaja järel esimeseks Eesti naistriatleediks, kes täispika triatloni MM-ile kvalifitseerus. Viimati osales eestlannadest triatlonimaailma mainekaimal jõuproovil Liis Toomingas, aastanumbriks oli siis 2006.

Spordiklubi Jooksupartner esindav Jänese hakkas isa ja venna eeskujul triatlonidel võistlema nelja aasta eest, olles varasemalt tegelenud peaasjalikult pikamaajooksuga. Senine parim tulemus triatloniradadelt pärineb Jänesel augustikuiselt Ironman 70.3 Otepäält, kus ta eestlannadest finišeeris esimesena.    

Tänavune hooaeg on Jänese treeninud Margus Pirksaare ja Marko Alberti nõuannete järgi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles