Sai paika Rally Estonia 2018 toimumisaeg

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavu testisid WRC-tiimid Eestis Poola ralli eel. Kas tuleval aastal tullakse Soome võistluseks harjutamiseks Rally Estoniale?
Tänavu testisid WRC-tiimid Eestis Poola ralli eel. Kas tuleval aastal tullakse Soome võistluseks harjutamiseks Rally Estoniale? Foto: Margus Ansu

Eesti Autospordi Liidu rallikomiteele esitatud võistluste korraldamiste taotluste seast leiab tulevaks hooajaks taas Rally Estonia nime – Eesti esindusralli peetaks MM-sarja suvisel pausil, plaani järgi 13.-15. juulini.

Pärast kolme ERC-kalendris veedetud aastat võtsid Rally Estonia korraldajad tänavu aja maha ning mõtlesid, kuidas võistlusega edasi minna. «Võib öelda, et töö käib ja on tõsine soov ning plaan 2018. aastal taas kord kõrgetasemeline Rally Estonia korraldada,» nentis augustis Postimehele üks võistluse peamisi organisaatoreid Tarmo Hõbe. Toona polnud veel täpselt paigas ei võistluse kontseptsioon, programm ega eelarve.

Et järgmisest aastast ei kuulu MM-kalendrisse enam Poola ralli, on siinses rallikalendris üks suur auk – 7.-10. juunini võisteldakse Itaalia MM-etapil ja seejärel on järgmise võistlusena kavas Soome ralli 26.-29. juulini. Seda auku aitab kodusel aga loodetavasti ka rahvusvahelisel rallisõbral täita Rally Estonia. Kuigi toimumisaeg on sarnane varasemate aastatega, võib Poola puudumine tähendada, et siia õnnestub võistlema meelitada ka WRC-meeskondi ja -autosid, kes saaksid võistluse ühildada oma Soome ralli eelse testiga. Postimehe arusaama kohaselt on kõige väiksem šanss on nii Eestis näha Toyota tiimi, kelle kodurajad on niigi Jyväskylä lähedal ehk neile tähendaks Rally Estonia väisamine tarbetut kulutust.

Eesti rallikalendri eskiis aastaks 2018:

  • Sarma ralli (Läti) 9.-10.02.
  • Talveralli 24.02.
  • Tallinna ralli 11.-12.05.
  • Harju ralli 25.-26.05.
  • Viru ralli 15.-16.06.
  • Rally Estonia 13.-15.07. (varu 20.-22.07.) 
  • Lõuna-Eesti Ralli 24.-25.08.
  • Tartu Rally 21.-22.09. (varu 28.-29.09.) 
  • Saaremaa Ralli oktoober 2018 (võimalik taotlus)
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles