Möllu teinud Moskva Spartaki fännid saavad UEFAlt uuesti karistada

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil olev võimas plagu Moskva Spartaki fännidele karistust kraesse ei tõmmanud, teistsuguse sõnumiga loosungid aga küll.
Pildil olev võimas plagu Moskva Spartaki fännidele karistust kraesse ei tõmmanud, teistsuguse sõnumiga loosungid aga küll. Foto: JOHN SIBLEY/Action Images via Reuters/Scanpix

Euroopa jalgpalli Meistrite liiga on Moskva Spartaki jaoks alanud sportlikus plaanis viisakalt, kuid rahalises mõttes kohutavalt. Nimelt nõuab Euroopa Jalgpalli Liit (UEFA) Venemaa klubilt suure tõenäosusega jälle sisse kopsaka rahatrahvi.

Kui avamängus Mariboriga tulistasid Spartaki ultrafännid tribüünilt väljakule raketi, mis oleks äärepealt tabanud kohtunikku Deniz Aytekini, siis eile õhtul Moskvas Otkrõtije Arenal peetud kohtumises Liverpooliga pannakse Spartaki fännidele süüks ebasündsaid laule, UEFA-d solvavat loosungit, pürotehnika ja suitsupommide kasutamist ning staadionitreppide blokeerimist. Muuhulgas tõmbasid Spartaki fännid tribüünil lahti plagu kirjaga «UEFA maffia».

Pärast Sloveenias korraldatud segadust võeti Spartaki fännidelt juba õigus pääseda 1. novembril peetavale võõrsilmängule Sevillaga. Samuti määrati klubile 60 000 euro suurune trahv. Eile juhtunu võib aga kaasa tuua ka karistuse, mis näeb ette ühe või kahe kodumängu pidamist tühjade tribüünide ees.

Spartak on seni teinud nii Maribori kui ka Liverpooliga 1:1 viigi, mis annab neile kahe punktiga tabelis kolmanda koha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles