Tugevate pakkumiste vahel valinud Tass leidis USAst meelepärase ülikooli

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matthias Tass.
Matthias Tass. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti keskmängija Matthias Tass langetas otsuse, millises USA ülikoolimeeskonnas ta mängima hakkab. ESPNi teatel osutus valituks Saint Mary’s Gaels.

ESPNi väitel oli Tassi laual hulk pakkumisi, teiste seas ka Stanford, Georgia Tech, Purdue ja Texas Tech. 18-aastane ja 208 cm pikkune Tass valis aga välja Saint Mary’si. ESPN iseloomustab eestlast kui osavat pikka, kes mängib hea meelega nii nägu kui ka selg korvi poole.

Värbajatele jäi ta silma juba 2016. aasta septembris Helsingis peetud laagris «Piirideta korvpall», kuid NCAA meeskonnad hakkasid tema vastu suurt huvi tundma augustis, mil Eesti koondis sai U18 EM-valikturniiril B-divisjonis kolmanda koha. Tass viskas turniiril 40 mänguminuti kohta keskmiselt 17,9 punkti, võttis 13,2 lauapalli, andis 3,9 korvisöötu, tegi kaks vaheltlõiget ja pani 4,1 kulpi.

Lisaks märgib ESPN, et Saint Mary’s vajab võimekat pikka, kuna praegune keskmängija Jock Landale lõpetab algava hooaja järel kooli. Eelmisel hooajal sai Gaels põhiturniiril 29 võitu ja viis kaotust ning oodatakse, et ka tänavu võitlevad nad Gonzaga meeskonnaga lääneranniku konverentsi võidu nimel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles