Treeneri lollus viib hoolealuse kliinikusse

Priit Pullerits
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Firmajuht ja treener Jaanus Kriisk mõõdab stopperiga, kui kaua jõuavad kõrgushüppes 2.11-ni küündinud arstitudeng Kaarel Ernits (vasakul) ja kaugushüppes 6.47 lennanud abiturient Jan Erik Kriisk üldkehalise ettevalmistuse treeningul plankasendit hoida.
Firmajuht ja treener Jaanus Kriisk mõõdab stopperiga, kui kaua jõuavad kõrgushüppes 2.11-ni küündinud arstitudeng Kaarel Ernits (vasakul) ja kaugushüppes 6.47 lennanud abiturient Jan Erik Kriisk üldkehalise ettevalmistuse treeningul plankasendit hoida. Foto: Sille Annuk

Ettevõtjast kergejõustikutreener Jaanus Kriisk tegi seda, mida keegi polnud siinmail mitte kunagi teinud: kogus kaante vahele Eesti tosina lugupeetud ja eduka treeneri pikad kogemused. Arter palus värske treeneriraamatu autoril välja tuua järeldused, mis kuluksid marjaks ära ka kõige tavalisemale spordihuvilisele.

Jaanus Kriisk, kes annab oma mööblitarvikute firmas tööd ligi neljakümnele inimesele, ei pidanuks seda tegema. Aga tegi – puhtalt isiklikust huvist. Teda huvitas, mida õiget ja erilist on teinud need Eesti treenerid, kelle õpilased on osutunud võistlustel edukaks, sest ta on isegi ettevõtluse kõrvalt treeneritööks aega leidnud. Ta on viinud ühe oma õpilase, tõkkejooksja Tarmo Jallai olümpiale, ning tema kaks vanemat last Triinu ja Veiko on kuulunud Eesti koondisse odaviskaja ja teivashüppajana.

Niisiis otsustas 53-aastane Jaanus Kriisk, omaaegne kümnevõistleja, koguda kokku tosina Eesti tipptreeneri väärt kogemused. Sel nädalal sai kahe aasta pikkune töö vormistatud: ilmus tema raamat «Treener ehk kohtumine Kogemusega», millesarnast, nii hõlmavat, ei ole Eestis varem ilmunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles