Galerii: Schumacheri legendaarne vormel läheb meeletu summa eest müügiks

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

New Yorgis pannakse müüki seitsmekordse vormel 1 sarja maailmameistri Michael Schumacheri võidusõiduauto Ferrari F2001. Vormel võiks seejuures minna oksjonimaja silmis kaubaks kui kaasaegse kunsti teos.

Sakslane võitis konkreetse oksjonil oleva autoga, mille šassii number on 211, 2001. aastal Monaco GP. Antud mudeliga lõpetati hooaeg nii sõitjate kui ka tootjate arvestuses MM-tiitliga. Maailma üks suuremaid oksjonimaju Sotheby’s ennustab, et 16. novembril toimuval oksjonil tõuseb vormeli hind üle nelja miljoni dollari ehk 3,4 miljoni euroni.

Oksjonimaja kaasaegse kunsti osakonna juht Grégoire Billault sõnas, et auto müük on osa Ferrari 70. juubeli tähistamisest. «Ferrari ja Schumacher on mootorispordi üks märgilisemaid nimepaare ning seostub kõrgeimate võimalike saavutustega. Sestap on igati sobilik, et pakume müügiks autot, mis esindab nende edu tipphetke ning kuulub seeläbi niisuguste kaasaegse kunsti suurnimede kõrvale nagu Warhol, Basquiat ja Johns,» lausus Billault.

Auto müüakse täielikus sõidukorras, mis tähendab, et ostja saab seda soovi korral kasutada ajalooliste vormelite võistlussarjades. Ferrari on valmis võtma auto oma Maranello keskuse garaaži hoiule ja seda hooldama, pakkudes omalt poolt tehase inseneride, juhendajate ja mehaanikute abi.

Schumacher võitis 2001. aastal kokku üheksa etappi ja krooniti ülikindla eduga maailmameistriks. MM-sarja üldarvestuses edestas ta teise koha saanud David Coulthardi peaaegu kahekordselt – kui Schumacher kogus 17 etapiga 123, siis Coulthard 65 punkti.

Michael Schumacheri Ferrari pannakse oksjonile. FOTO: AP Photo / Vincent Yu) / Scanpix
Michael Schumacheri Ferrari pannakse oksjonile. FOTO: AP Photo / Vincent Yu) / Scanpix Foto: VINCENT YU/AP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles