Eriline tsiklimees, kes väldib massistseene

Andres Vaher
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannes Soomer koos oma kaherattalise sõbraga, millega Eestis harjutab. Tehaseratas ringleb võistluste vahel omapäi Euroopas.
Hannes Soomer koos oma kaherattalise sõbraga, millega Eestis harjutab. Tehaseratas ringleb võistluste vahel omapäi Euroopas. Foto: Tairo Lutter

Kui mõnigi kardi- või vormelipoiss unistab F1 ja rallitalent WRC-sarjast, siis  läbimurre kaherattaliste maailmas on ehk isegi reaalsem. Ringrajasõitja Hannes Soomer igatahes liigub visa järjekindlusega tähtede poole – esialgu polegi talle niivõrd tähtis, kas lõppjaam võiks olla superbike’ide või Moto GP karussell.

Küll võib liialdamata öelda, et tänavu sai 19-aastasest Randvere poisist mees. Põhjuseid kaks: Soomer lõpetas Viimsi keskkooli ning kolis juunioride klassist World Supersporti sarja. Tõsi, vaikselt proovis ta seal kätt juba ka mullu, ent kui siis oli see pigem preemia eest, siis tänavu põhitegevus.

Soomer kihutab WIL Sport Racedaysi meeskonnas Honda tsikliga. Ta asub sarja üldarvestuses 16. kohal, ent hoiab European Supersporti – seal võistlevad need, kes teevad kaasa vaid Vanas Maailmas toimuvatel etappidel – pingereas liidriohje.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles