Video: Grosjean tegi Malaisias ohtlikul põhjusel ränga avarii, soomlased pääsesid napilt

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vormel 1 sarjas sel nädalavahetusel sõidetava Malaisia GP reedesel teisel vabatreeningul juhtus hirmutav avarii, kui eelmiste autode poolt äärekivide vahelt lahti tõmmatud äravooluava kattekaas lõhkus Romain Grosjeani auto rehvi.

Metallist kaas tõmbas Grosjeani Haasi tagarehvi sõna otseses mõttes ribadeks ja prantslase vormel paiskus üle kruusase turvaala rehvivalli. «Mis kurat see veel oli?!» kõlas prantslase üllatunud küsimus tiimile, kui auto oli seisma jäänud. Mees viidi vastavalt turvaprotokollile küll arstide autoga meditsiinikeskusesse kontrolli, ent temaga ei juhtunud midagi.

Õnneks pääses Grosjean seekord vigastusteta, kuid kõik võinuks minna palju hullemini - meenutagem näiteks Felipe Massa ränka avariid 2009. aastal Ungaris, kui brasiillase kiivrit tabas suurel kiirusel eessõitva auto küljest minema lennanud vedru. Teadvuse kaotanud ja seina sõitnud Massa veetis kogu hooaja vigastusest taastudes kogu hooaja teise poole ja naasis rajale alles järgmisel aastal.

Nüüd põhjustas kaevukaane lahtituleku tahtmatult Valtteri Bottas, sõites sellest üle. Lahti tõmmatud kaant tabas ka Bottase järel liikunud Kimi Räikkönen, kuid tema Ferrarit metallkolakas ei vigastanud. Grosjeani käsi käis kehvemini, ent õnnekombel viis ka kohe Grosjeani järel sõitnud Massa trajektoor tema Williamsi äärekivide vahel turritavast kaanest ülinapilt mööda. Kaane koristas ohtlikust kohast rajatöötaja.

«Ma ei näinud mitte midagi kahtlast, kui parem tagarehv äkitselt tugeva hoobi sai ja lõhkes. Olen terve, see on kõige tähtsam,» lausus Grosjean boksidesse jõudnuna ajakirjanikele.

Vabatreening katkestati pärast juhtunut ja seda ei jätkatudki, kaks paremat aega said Red Bullide ees kirja Ferrari mehed Sebastian Vettel ja Räikkönen. Malaisia GP kvalifikatsioon peetakse homme Eesti aja järgi kell 12, põhisõit pühapäeval kell 10.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles