Blogi: rohked topeltvead maksid Kontaveidile mängu (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Julio Cortez/AP

Maailma edetabelis 34. kohal olev Anett Kontaveit kaotas Pekingis peetaval WTA tenniseturniiri avaringis Austraaliat esindava Daria Gavrilovale 5:7, 5:7. 

Tund ja 53 minutit kestnud matšil said otsustavaks topeltvead, mida eestlanna tegi koguni 11. Tõsi, ka austraallanna eksis servil palju, kuid tegi neli topeltviga vähem.

Kontaveidi esimese servi protsent oli 56, punktideks lõi ta avaservi 57 protsendil kordadest (24/42). Teisel servil võitis eestlanna 33 punktist 15. Matši jäävad iseloomustama ka rohked murrangud. Gavrilova võitis lõpuks kuus murdepalli, Kontaveit neli.

ENNE MÄNGU:

Kontaveidi – Gavrilova matš peetakse Lotus Courti päeva kolmanda mänguna. Enne eestlanna matši mängitakse Lotus Courtil naiste paarismäng, mis ei alga kindlasti enne kella 7.30.

Võidu korral ootab Kontaveiti teises ringis Donna Vekic (WTA 45.) Horvaatiast või äsja US Openil poolfinaali jõudnud ameeriklanna Coco Vandeweghe (WTA 16.). Kolmandas ringis võib juba ees oodata maailma esireket Garbine Muguruza, kes kaotas äsja Wuhani turniiri veerandfinaalis lätlannale Jelena Ostapenkole.

Maailma esikümnesse kuuluvatest naistest osaleb Pekingi turniiril üheksa, puudub vaid ameeriklanna Venus Williams. Edetabeli kahekümnest paremast on kohal kaheksateist, lisaks Williamsile ei tee Hiinas kaasa US Openi finalist Madison Keys. Lisaks andsid korraldajad vabapääsme venelannale Maria Šarapovale.

Viimastel turniiridel pole Kontaveiti edu saatnud, sest US Openil ja äsjasel Wuhani turniiril langes ta konkurentsist avaringis, Guangzhous piirdus aga teise ringi jõudmisega. Gavrilovaga pole eestlanna varem kohtunud, mäng peetakse Eesti aja järgi laupäeva varahommikul.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles