Kaspar Taimsoo: finišijoonel arvasin, et oleme parimal juhul neljandad (3)

Andres Vaher
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti neljapaat.
Eesti neljapaat. Foto: Detlev Seyb / FISA

Eesti paarisaeruline neljapaat saavutas USAs Floridas toimuvatel maailmameistrivõistlustel kolmanda koha. Pronksmedalid said kaela Kaur Kuslap, Allar Raja, Tõnu Endrekson ja Kaspar Taimsoo.

Võistluse algusaeg lükkus Suurbritannia nelikus toimunud vahetuse tõttu umbkaudu 20 minutit edasi. Eestlased alustasid hästi, 500 meetri järel hoiti kolmandat positsiooni.

Seejärel langeti distantsi keskpaigas medalikohalt välja neljandale-viiendale positsioonile, kuid võimsad lõputõmbed kergitasid meie paatkonna kolmandale kohale. Kaugele ei jäänud hõbemedali võitnud Suurbritannia. Maailmameistriks krooniti Leedu neljapaat ning esimesena jäi medalita Holland.

«Ei oleks kogu keerulist hooaega arvestades osanud tahta sellele ilusamat punkti. Arvan, et panime kokku vägeva asja!» hindas eessõudja Taimsoo. «Eriti hea meel on noore Kuslapi üle. Ta tõestas lõplikult kõigile, aga eelkõige iseendale, et tegi vaheaastat võttes õigesti ja on täielikult valmis suures mängus kaasa lööma.»

Vastutuul lõi Eesti rütmi sassi

Finaalsõidust rääkides tõdes Taimsoo, et distantsi keskosas - umbes vahemikus 800 - 1200 meetril - oldi teatavas augus. «Järsku tuli tuntav vastutuul, mis lõi jooksu ikka parajalt sassi ja tõmbas meid kangeks. Ise magasin sellele reageerimise veidi maha,» tunnistas Taimsoo. «Aga lõpukiirenduse eel ergutas Tõnu kõiki kõvasti ja suutsime võimsalt juurde panna. Sellegipoolest arvasin finišijoonel, et oleme parimal juhul neljandad. Kui kuulsin, et kolmas koht, oli küll väga suur ja meeldiv üllatus.»

Taimsoo lisas, et stardile eelnenud 20-minutiline viivitus ei tulnud paatkonnale kindlasti kasuks, sest sundis soojendussõitu rohkem kui 2 kilomeetri võrra pikendama.

Tulemused:

  1. Leedu 5.43,10
  2. Suurbritannia 5.45,03
  3. Eesti 5.45,32
  4. Holland 5.45,82
  5. Poola 5.48,25
  6. Norra 5.48,29
Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles