FIFA jagas homovaenulike hüüete eest rohkesti karistusi

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Huebner/Mueller/imago/Jan Huebner

Rahvusvaheline jalgpalliliit FIFA karistas koguni seitset jalgpalliliitu homovaenulike hüüete eest. Erinevas suuruses rahatrahvid teenisid Argentina, Panama, Ungari, Tšiili, Ecuadori, Brasiilia ja Mehhiko jalgpalliliidud.

Eelmainitud rahvuskoondiste toetajad laulsid homovaenuliku kõlaga lauseid. Kõige kopsakam rahatrahv ehk 57 000 eurot (65 000 Šveitsi franki) määrati Argentina jalgpalliliidule, Mehhiko pääses 8700 euroga (10 000 Šveitsi franki). 

FIFA karistas muuhulgas ka Saksamaa jalgpalliliitu 28 000 euro (32 000 Šveitsi franki) suuruse rahatrahviga, sest nende toetajad skandeerisid natsi hüüdeid ning seadsid ebaseaduslikult üles ilutulestiku Prahas toimunud Tšehhi ja Saksamaa vahelises MM-valikmängus.

Eelmisel aastal sai Eesti jalgpalliliit FIFA-lt kopsaka rahatrahvi (umbes 18 500 eurot) fännide käitumise tõttu. Nimelt kostusid Eesti ja Kreeka vahelises MM-valikmängus publikust solvavad hüüded kohtuniku suunas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles