Mikkelsen avaldas Hyundaiga liitumise detaile

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andreas Mikkelsen võitis mulluse hooaja viimase ralli Austraalias.
Andreas Mikkelsen võitis mulluse hooaja viimase ralli Austraalias. Foto: WILLIAM WEST/AFP/Scanpix

Hyundai WRC meeskonnaga lepingu sõlminud Andreas Mikkelsen kavatseb järgmisel hooajal tiitli eest võidelda.

Mikkelsen teeb oma debüüdi Hyundais sel nädalavahetusel sõidetaval Kataloonia rallil. Hooaja alguses WRC meeskonnaga lepingust ilma jäänud norrakas alustas hooaega Škoda WRC2 meeskonnas. Hooaja hilisemas faasis pääses ta Citroeni WRC meeskonda, kus suutis Saksamaa etapil Ott Tänaku järel kirja saada teise koha.

«Kui ma aastaid tagasi Volkswageniga liitusin, olin alles noorsõitja, kes tahtis end tõestada. Sel korral sõlmisin lepingu Hyundaiga, et võita maailmameistritiitlit. Just seda ma tahan ning meeskond on andnud mulle selleks võimaluse. Ma alustaksin nagu oma karjääri teist poolaega,» ütles Mikkelsen Autospordile.

Mikkelsen sõidab nüüd ühes meeskonnas teatavasti Thierry Neuville’iga, kellega võideldi 2011. aastal IRC sarja tiitli pärast. «IRC aegadest saati oleme teineteise vastu võidelnud ning tavaliselt oleme olnud üsna võrdsed. Oleme head sõbrad ning saame hästi läbi. See aitab meil meeskonda ehitada ning muudab meid veel tugevamaks,» ütles Mikkelsen.

Mikkelsen avaldas veidi ka detaile, kuidas temast Hyundai sõitja sai. «Olin läbirääkimistes Citroeni ja Hyundaiga. Portugali ralli ajal olin lähedal Hyundaiga liitumisele, kuid neil tekkis eelarves probleeme ning nad ei saanud nelja autot välja panna. Rääkisime uuesti Saksamaa ralli ajal ning asjad liikusid üsna ruttu. Citroen tahtis mind samuti järgmiseks aastaks, kuid nad ei suutnud asja nii kiiresti ära korraldada nagu Hyundai.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles