NHList unistav Eesti hokitalent seob tuleviku Soome koondisega

Andres Vaher
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Conrad Mölder Hiina klubi Kunlun Red Star Junior rüüs. Esimesed sammud uues keskkonnas on sujunud hiilgavalt.
Conrad Mölder Hiina klubi Kunlun Red Star Junior rüüs. Esimesed sammud uues keskkonnas on sujunud hiilgavalt. Foto: Erakogu

Conrad Mölder on homme 18. sünnipäeva tähistav Eestist pärit hokipoiss, kellel sünnimaaga enam liiga palju pistmist ei ole. Nelja aasta eest laia ilma lennanud väravavaht mängib Hiina KHLi klubi Kunlun Red Star noortemeeskonnas, lisaks sai ta sel esmaspäeval Soome kodakondsuse ja seob tuleviku sealsete koondistega.

«Mulle on öeldud, et olen nimekirjas, kelle hulgast Soome noortekoondislasi valitakse. Seni ei saanud nad mind kutsuda, sest mul polnud kodakondsust. Nüüd on ja loodetavasti pääsen juba järgmisel aastal U20 võistkonda,» lausub Mölder ja kahetseb veidi, et paberimajandus nii kaua aega nõudis. «Usun, et mul olnuks muidu võimalus pääseda juba nüüdsesse U18 valikusse. Aga turniir toimub kahe kuu pärast ja võistkond on varasemast koos.»

Möldrit on korduvalt soovitud kaasata ka eri vanuseklasside Eesti esindustesse, ent ta on alati vastanud keeldumisega. «Hokis kehtivate reeglite järgi ei saa neli aastat pärast ühe riigi esindamist teise juurde minna. Piisab vaid korraks platsile astumisest ja pead ootama. Olen otsustanud, et sihin kõrgemale ja pürgin Soome koondisse,» kuulutab noorsand kindlalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles