Kehv teine poolaeg tõi Tartu Ülikoolile eurosarja avamängus kaotuse

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janar Talts (vasakul) Balti liiga veerandfinaalis Kedainiai vastu.
Janar Talts (vasakul) Balti liiga veerandfinaalis Kedainiai vastu. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Tartu Ülikooli korvpallimeeskond pidas esimese mängu FIBA Europe Cupil, kui teise ringi avamängus kohtuti võõrsil Türgi klubiga Büyükcekmece Demir Insaat. Kui avapoolaja võitis Tartu üheksa punktiga, siis teisel poolajal mäng lagunes ja vastu tuli võtta 78:87 kaotus. Tartlastele tõi Vytenis Cižauskas parimana 22 punkti, Carl Engström viskas 18 punkti. Steven Cook lisas 15 ja Janar Talts 13 punkti. Kodumeeskonna parim oli 22 punktiga Erving Walker, Bracey Wright viskas 18 punkti. Kordusmäng peetakse nädala pärast Tartus.

Enne mängu:

Kui Tartu lõpetas kevadel Eesti meistrivõistlused pronksmedaliga, siis Demir Insaat sai Türgi meistrivõistlustel 16 meeskonna seas 13. koha. Põhiturniiril koguti 30 mängust üheksa võitu, play-off'i pääsemine jäi seitsme võidu kaugusele. Hoopis lähemal oli väljalangemistsoon, millest Büyükcekmece klubi lahutas vaid kaks võitu.

Ka mullu osaleti FIBA Europe Cupil, kus võideti nii alagrupp kui ka vahegrupp ja jõuti 16 parema sekka. Seal tuli kahe mängu kokkuvõttes vaid kahe punktiga alla vanduda Jenisseile. Tänavu alustati eurosarja võiduga Ukraina klubi BC Dnipro üle, kes alistati kahe mängu kokkuvõttes 15 punktiga. Tartu oli avaringis vaba.

Büyükcekmece ridadesse kuuluvad Eesti korvpallifännidele tuttavatest mängijatest näiteks rumeenlane Vlad Moldoveanu, kes mängis mõne hooaja eest Kalev/Cramo ridades. Meeskonda veavad Makedoonia koondise liider Vojdan Stojanovski ning juba aastaid Euroopas mänginud ameeriklased Erving Walker ja Bracey Wright.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles