Vormelimaailmas muutusteta: Alonso sai karistada, Hamilton tegi ajalugu

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fernando Alonso suudab siiski positiivset meelt säilitada
Fernando Alonso suudab siiski positiivset meelt säilitada Foto: XPB/XPB Images/Press Association Images

Jaapani GP-etappi alustab esimeselt stardikohalt Lewis Hamilton, kes edestas kvalifikatsioonis Valtteri Bottast. Et Bottas tegi vabatreeningul avarii ning vahetas käigukasti, alustab tema homset etappi viis kohta tagapool. 

Hamilton teenis oma karjääri 71. kvalifikatsioonivõidu (aga Jaapanis karjääri esimese!), sõites kiireimal ringil aja 1.27,319. Tema kõrval stardib Bottase asemel homsel etapil Sebastian Vettel, kes kaotas britile 0,4 sekundiga. Teine Ferrari piloot Kimi Räikkönen vahetas samuti käigukasti ning stardib 11. kohalt.

Karistuse saanud sõitjaid on veelgi. Nagu juba tavapäraseks saanud, sai Fernando Alonso 35-stardikohalise karistuse ning alustab stardirivi lõpust.

McLareni meeskond pidi reeglite järgi lubatud aja väliselt tegelema Alonso masina mootoriga, millel treeningute avapäeval tekkisid hüdraulikaprobleemid. Hooaja jooksul on ühel piloodil lubatud kasutada kuni neli mootorit, kuid Alonsol on see piir juba ammu ületatud, kuna Honda jõuallikad pole tänavu ennast taaskord õigustanud, kirjutab ERR.

MM-sarja üldjärjestus:

Sõitjad:

1. Lewis Hamilton 281

2. Sebastian Vettel 247

3. Valtteri Bottas 222

4. Daniel Ricciardo 177

5. Kimi Räikkönen 138

6. Max Verstappen 93

Meeskonnad:

1. Mercedes 503

2. Ferrari 285

3. Red Bull 270

4. Force India 133

5. Williams 65

6. Toro Rosso 52

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles