Galerii: Serviti andis euromängus horvaatidele kõva lahingu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeva õhtul mängiti Põlvas käsipalli EHF Cupi teise eelringi avakohtumine, kus Põlva Serviti võõrustas Našice RK Nexet. Tasavägise ja võrdse kohtumise võitsid horvaadid 27:25 (14:13).

Eesti meister alustas suurepäraselt ja läks 3:0 ette, ent järgmise viie minutiga vastas Nexe omakorda kolme tabamusega ning sealt alates ei saanud kumbki meeskond ülejäänud 50 minuti jooksul ette enama kui kahe väravaga. Avapoolaeg oli ülivõrdne, sest pärast 3:3 olid viiginumbrid tablool veel maksimaalsed kümme korda.

Puhkepausile läksid 14:13 eduseisus külalised. Teist pooltundi alustas jälle paremini Serviti ja veel veerand tundi enne lõppu juhiti Carl-Eric Uibo suurepärase viske järel 20:19. Siis libises Horvaatia meistrivõistluste hõbe kahe väravaga ette, ent Serviti võitles jälle järele.

Kolm minutit enne lõppu, 24:25 kaotusseisus jättis Raiko Rudissaar kasutamata suurepärase viigivõimaluse ja horvaadid karistasid kiirelt. Henri Sillaste vähendas karistusviskest kaotusseisu jälle minimaalseks ja Servitil oli võimalus viigistadagi, ent lõpusireeniga lendas üks pall veel Eston Varuski selja taha ja Nexe sai 27:25 võidu.

«Pettumust kindlasti pole, aga kahju on küll – tundus, et nad olid meil konksu otsas,» sõnas Serviti peatreener Kalmer Musting. «Meeskond tegi väga korraliku esituse. Tagaliin toimetas nii nagu ei kordagi varem sel hooajal, kaitse pidas ja Varusk oli väravas hea. Pole ühtegi paha sõna öelda, vaid õnnelik lõpp jäi tulemata.»

Kordusmängule kaheväravalisest kaotusseisust minna pole kindlasti kõige hullem seis, ent Musting veel liigselt järgmise laupäeva suunas ei vaadanud. «Kodus on Nexe väga kõva, aga rätikut me ringi pole visanud. Saime siit kindluse, et suudame nii vaimu kui võimuga Nexe-tasemel tiimi vastu võrdselt mängida. Kindlasti oli meil täna abi ka suurest fännidearmeest saalis, neile tuhat tänu!»

Henri Sillaste viskas põlvalaste kasuks 6, Anatoli Tšezlov 5, Carl-Eric Uibo, Roman Aizatullov ja Hendrik Varul 4 väravat ning Kristjan Muuga ja Raiko Rudissaar lisasid ühe tabamuse. Külaliste ridades oli täpseim Sloveenia koondislane Saša Barišic-Jaman 7 väravaga. Kardetud olümpiavõitja ja maailmameistri Vedran Zrnici suutsid põlvalased hoida 2 värava peal.

Kordusmäng peetakse järgmisel laupäeval Horvaatias. Kolmandasse eelringi pääseb kahe kohtumise peale parema koondtulemuse saanud klubi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles