Video: Mikkelsen tegi Märtinit

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ANdreas Mikkelsen
ANdreas Mikkelsen Foto: /imago/Crash Media Group

Rallihooaja viimaseks kolmeks MM-etapiks Hyundai masinasse istunud Andreas Mikkelseni hädadel pole otsa ega äärt - kui eile purunes norralase masinal 12. kiiruskatsel roolisüsteem, siis täna tuli tema masinal 15. katse ajal lahti kapott. 

Super-ralli süsteemis jätkavad Mikkelsen ja tema kaardilugeja Anders Jäeger suutsid siiski katse läbida ning kaotasid katse võitnud Kris Meeke'ile 26,8 sekundiga. 

«Võtsime lisavalgustuse enne katset küljest ja unustasime kapoti kinnitada. Ja siis lõppes keset katset meievaheline side,» selgitas Mikkelsen ralliraadiole. 

Ka Eesti rallimehed on taolisesse olukorda sattunud. 2003. aasta Kreeka rallil lendas Markko Märtinil kapott lahti, kuid ta suutis katse läbida ja võitis ralli.

«Juhtisin autot kui pime, õige sõidutrajektoori hoidmisest polnud juttugi,» tunnistas Märtin pärast 20 kilomeetri pikkust ekstreemset katsumust.

«Pöörasin seal, kus arvasin kurvi olevat. Ometi läks lõpuks hästi, kapoti sulgemiseks seismajäämine ei tulnud korrakski pähe. Ent see polnud kõige hullem. Kapott varjas õhukoguja ning kuumus küttis auto hullemaks kui soome sauna!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles