Värske esireket pidi finaalis alla neelama mõru pilli

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Caroline Garcia.
Caroline Garcia. Foto: Xinhua/Xinhua/Sipa USA/Scanpix

Homme avaldatavas värskes maailma edetabelis esmakordselt esireketiks tõusev Simona Halep kaotas Pekingis peetud WTA tenniseturniiri finaalis Caroline Garciale.

Asetuseta prantslanna võitis 6:4, 7:6 (3) ja sai nii teise turniirivõidu järjest, sest alles äsja võidutses ta ka Wuhanis. Teises setis 17 äralööki teinud ja üheksa murdepalli päästnud Garcia kerkis ühtlasi käesoleva aasta edetabelis kaheksandaks, mis viiks ta viimasena tavapärasele aastalõputurniirile. Valitute seast langes seeläbi välja Suurbritannia tennisist Johanna Konta, kes peab aastalõputurniirile jõudmiseks Moskva turniiril vähemalt finaali pääsema.

Halepi tõusmine esireketiks sai selgeks pärast laupäeval peetud poolfinaali, kus ta alistas lätlanna Jelena Ostapenko. Ta murdis finaali avageimis kohe Garcia servi, kuid prantslanna vastas servimurdega ja pööras avaseti enda kasuks. Teises setis oli Halepil hulk võimalusi sett võita, kuid lõpuks jõuti kiire lõppmänguni ja seal jäi peale juba Garcia.

Halep teeb homme Rumeenia tenniseajalugu, sest kunagi varem pole ükski Rumeenia tennisist maailma edetabelit juhtinud. Ühtlasi saab 26-aastasest Halepist tenniseajaloo läbi aegade 25. naisesireket. Edetabelisüsteem tekkis tennisesse 1975. aastal.

Eesti esitennisist Anett Kontaveit, kes alustab uuel nädalal mänge Linzi turniiril, kus tal on neljas asetus, langeb värskeimas edetabelis 35. kohale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles