Edu valem panustamisel - õnn või oskused?

Optibet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pixabay.com

Sellele küsimusele on püütud vastata kogu spordiennustuse pika ajaloo jooksul. Ühte õiget vastust pole tänaseni leitud, sest iga ennustaja puhul on õnne ja oskuste suhe alati erinev. 

Üsna palju sõltub ennustaja eesmärgist. Kui sa soovid jõuda paari panusega suure võiduni, siis sa ilmselt oled oma õnnes peaaegu kindel. Kui aga eesmärgiks on pikema aja jooksul ikka ja jälle võita, siis kaldub toetuspunkt rohkem oskuste poole, sest pikema perioodi jooksul õnne osa väheneb.

Statistikat vaadates tuleb arvestada sellega, et ennustaja tulemused pole pika aja jooksul jätkuvalt ainult head või ainult halvad. Keskmine spordiennustaja võidab tõenäoliselt kuni 57% ennustustest. Oluline on teha suuremad panused õigetele ennustustele ja nõnda võitudega plussis olla.

Seega, kui sa tahad spordiennustusega pikaajaliselt tegeleda, tasub mõelda oma oskuste arendamisele. Millest alustada? Muidugi guugeldamisest, seda nii otseses kui kaudses mõttes, sest kasulik info toob võidu palju lähemale.  

Näiteks põhjalik ja pühendunud ennustaja võib alustada üsna kaugelt. Esmalt püüab ta hinnata erinevate lõpptulemuste tõenäosust. Ta uurib statistikat ja hangib infot meeskondade hetkevormi, vigastatud mängijate, treeneri ja kõige muu kohta, mis võib tulemust mõjutada. Lõpuks kirjutab ta üles oma koefitsiendi ning võrdleb seda pakutavate koefitsientidega. Nõnda on tal suurem võimalus üles leida need mängud, kus peitub suurem võit.

Omajagu oskusi läheb vaja ka selleks, et tabada ära need ajad hooajast, kui tippmeeskonna vorm langeb ja autsaider võtab imelise koefitsiendiga üllatusvõidu. Näiteks Bundesligas on tänavuse hooaja algus olnud väga heitlik eelmiste aastate tšempioni Müncheni Bayerni jaoks. Üllatavad tulemused on rõõmustanud paljusid fänne ja õnnelikke ennustajaid.

Olgu õnn või oskused, kindlasti tasub ennustamist ise proovida! Enne kui sa pole ühtki ennustust teinud, ei saagi sa päris hästi aru, mis sulle võidu toob – kas see puhas õnn või head oskused.

Kui sa soovid spordiennustuse, -alade ja võimalustega lähemalt tutvuda, tee seda kohe Optibeti lehel.

Vaata ka eelmise kuu suurimaid võite SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles