Eesti koondisel avaneb võimalus Bosniaga vanu arveid klaarida

Andres Vaher
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta eest rullis Bosnia Eestist üle nii vääramatu jõuga, et see maksis Magnus Pehrssonile töökoha? Täna koidab võimalus võtta revanš.
Aasta eest rullis Bosnia Eestist üle nii vääramatu jõuga, et see maksis Magnus Pehrssonile töökoha? Täna koidab võimalus võtta revanš. Foto: DADO RUVIC/REUTERS/Scanpix

Pole kahtlustki, Bosnia ja Hertsegoviina on Eesti jalgpallikoondisele viimase kümnendi kõige ebamugavam vastane. Kolm MM-valikmängu, koondskoor 0:14 – sellega on kõik öeldud. Kui Zenicas oleme saanud 0:7 (2008) ja 0:5 (2016) sauna, siis täna täpselt kaheksa aastat tagasi «piirdusime­» koduses Lillekülas 0:2ga.

Bosnia nõidus on etendanud võtmerolli ka sinisärkide treenerkonna uuenemises. Mullusügisene 0:5 kujunes mäletatavasti Magnus Pehrssoni luigelauluks. «Viimase aastaga on meie koondises väga palju muutunud. Kui varem pidid mitmed mehed mängima üllatavalt erinevatel positsioonidel, siis nüüd on kohad paremini paika loksunud. Lisaks muidugi uus taktikaline joonis. Loodan, et need tegurid annavad meile varasemaga võrreldes eelise,» lahkas Karol Mets Pehrssoni mineku ja Martin Reimi tuleku järgset aega.

Bosnia treener loodab Eestit suurturniiril näha

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles