Blogi ja galerii: Eesti andis Bosniale vägeva lahingu, kuid jäi punktideta

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti jalgpallikoondis kaotas MM-valiksarja viimase kohtumise kodus 1:2 Bosnia ja Hertsegoviina meeskonnake. Vastaste mõlemad väravad lõi 48. ja 84. minutil Izet Hajrovic. Eesti tabamuse eest, mis tegi 75. minutil seisuks 1:1, hoolitses ilusa kauglöögi väravasse saatnud Ilja Antonov.

Eesti lõpetas valikgrupi neljanda kohaga, 10 mängust koguti 11 punkti. Alla jäädi Belgiale (28), Kreekale (19), Bosnia ja Hertsegoviinale (17), edestati Küprost (10) ja Gibraltarit (0). Arvestades, et Eesti loositi valikgruppi neljandas tugevusurnist, saab öelda, et oma tulemus tehti ära.

ENNE MÄNGU

Pole kahtlustki, Bosnia ja Hertsegoviina on Eesti jalgpallikoondisele viimase kümnendi kõige ebamugavam vastane. Kolm MM-valikmängu, koondskoor 0:14 – sellega on kõik öeldud. Kui Zenicas oleme saanud 0:7 (2008) ja 0:5 (2016) sauna, siis täna täpselt kaheksa aastat tagasi «piirdusime­» koduses Lillekülas 0:2ga.

Kui Eesti minetas MMile pääsemise lootuse juba ammu, siis külalised pärast laupäevast 3:4 kaotust Belgiale. Seega ollakse valiksarjas omavahel esmakordselt vastamisi olukorras, kus otsene sportlik pinge puudub. Bosnia lõpetab alagrupi suure tõenäosusega kolmandana, Eesti kindlasti neljandana, kui Küpros ei serveeri suurüllatust Belgias.

«Bosnia tabeliseis ega valmisolek ei saa meid puudutada. Meie eesmärk on aasta viimases kodumängus publikut võimalikult hea sooritusega tänada. Iga mees peab leidma selleks maksimaalse motivatsiooni,» sõnas Eesti koondise peatreener Martin Reim.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles