EM-finalistid saavutasid eesmärgi, Holland jäi imest kaugele

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Antoine Griezmann.
Antoine Griezmann. Foto: CHRISTOPHE SIMON/AFP

Jalgpalli MM-valiksarjas on lõppenud Euroopa rahvuskoondiste alagrupimängud. Viimases voorus kindlustasid endale otsepääsme finaalturniirile eelmise aasta EMi finaalmängus osalenud meeskonnad.

Prantsusmaa alistas A-alagrupi viimases voorus Antoine Griezmanni ja Olivier Giorud’ tabamustest Valgevene 2:1. Samal ajal vajas seitsmeväravalist võitu Holland. Koduväljakul teeniti kolm punkti, kui rootslastest saadi Arjen Robbeni väravatest jagu vaid 2:0. Luksemburg ja Bulgaaria mängisid 1:1 viiki. Tabeliseis: Prantsusmaa 23, Rootsi 19, Holland 19, Bulgaaria 13, Luksemburg 6, Valgevene 5.

B-alagrupis vajas liidrite duellis võitu valitsev Euroopa meister Portugal. Selle ülesandega portugallased ka toime tulid, kui koduväljakul alistati Šveits 2:0. Parema väravate vahe tõttu teenis grupivõidu Portugal. Lätlased olid lähedal koondise ajaloo suurima võidu kordamisele, kui Andorra 4:0 üle mängiti. Ungarlased said raskustega jagu Fääri saartest - 1:0. Tabeliseis: Portugal 27, Šveits 27, Ungari 13, Fääri saared 9, Läti 7, Andorra 4.

H-alagrupis, kuhu kuulub ka Eesti, teenisid 4:0 võidud Belgia ja Kreeka, kes alistasid vastavalt Küprose ja Gibraltari. Eestlased said teadupärast koduväljakul valusa 1:2 kaotuse Bosnia ja Hertsegoviinalt. Tabeliseis: Belgia 28, Kreeka 19, Bosnia ja Hertsegoviina 17, Eesti 11, Küpros 10, Gibraltar 0.

Euroopast pääsesid MM-finaalturniirile: Prantsusmaa, Portugal, Saksamaa, Serbia, Poola, Inglismaa, Hispaania, Belgia, Island + korraldajamaa Venemaa.

Play-off-ringi pääsesid: Šveits, Itaalia, Taani, Horvaatia, Rootsi, Põhja-Iirimaa, Kreeka, Iirimaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles