Pokkerinägu Jaanimaa teenis hobiga kaks korda rohkem kui käsipalliga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käsipallur Dener Jaanimaa mängib pokkerit põhiliselt internetis, kuid mõnikord meeldib talle vahelduseks ka sõpradega laua taga oma oskusi proovile panna.
Käsipallur Dener Jaanimaa mängib pokkerit põhiliselt internetis, kuid mõnikord meeldib talle vahelduseks ka sõpradega laua taga oma oskusi proovile panna. Foto: Raigo Pajula

«Kel vähegi viitsimist, teenib pokkeriga iga kuu Eesti keskmise palga välja,» räägib Eesti käsipallikoondislane Dener Jaanimaa, kelle tulus hobi tõi märtsis kaks korda rohkem sisse kui pallimäng.



Vähesed teavad, et Eesti parim vasakukäeline tagamängija Jaanima on kõva tegija ka pokkerimängus. Kolm aastat hasartmänguga vaba aega sisustanud Jaanimaal on eriti hästi minema hakanud just tänavu.

21-aastane sportlane tunnistab ausalt, et kontole kogunenud kopsakas rahahunnik – summat ei soovinud ta mõistagi avaldada – tõi tema blondide juustega kaunistatud pähe huvitavaid mõtteid.

«Vahepeal läks mul liiga hästi ning siis kaalusin tõsiselt käsipallist loobumist ja soojale maale kolimist. Läbi käis plaan üürida Tallinnas luksuskorter ja seal mänguõhtuid korraldada,» avameelitseb Jaanimaa.

Õnneks sai spordimehehing 3. klassis Enno Karrisoo juurde käsipallitrenni läinud, vahepeal korvpalli proovinud ja rulasõidust lugu pidanud Jaanimaast võitu. «Ma ei saa ju asja katki jätta, sest kuulun Eesti koondise põhikoosseisu.

Liiga sügavale pole mõtet pokkerisse sukelduda – mõnele lööb raha pähe ning nad istuvad kuude viisi arvuti taga ja prindivad raha välja. Käsipallis saan uusi tutvusi ja näen maailma,» räägib Jaanimaa mahlakal toonil.

Hispaanlased kerge saak

Sellest, et pokker, täpsemalt selle eriliik No Limit Holdem, kus tuleb internetis mängida reaalse inimese vastu (Heads Up), pole Jaanimaad jäägitult enda võrku haaranud, annab tunnistust kas või see, et viimased kuu aega Eestis puhkust nautides on ta hobiga tegelenud umbes tunnikese.

Kaks eelmist hooaega Rootsi meistriliiga klubis Lindesbergi LIF leiba teeninud Jaanimaa hakkas mängu peensustesse süvenema läinud talvel.

«Ma ei tundnud end Rootsis hästi ega kohanenud sealse eluoluga. Mind kimbutas pidevalt koduigatsus. Lõpus läksin vabal ajal pokkerimaailma üle ega suhelnud teistega,» meenutab Jaanimaa keerulisi aegu.

Kolm aastat tagasi pokkerimänguga esmatutvust sobitanud ja alguses tuhandeid Eesti kroone kaotanud Jaanimaa paneb tema eeskuju järgijatele südamele, et kõige tähtsam on distsipliinist kinni pidada ja mitte üle oma varju ehk kasutada oleva vaba raha hüpata. Jaanimaa ise noppis kasulikke näpunäiteid ühest foorumist.

«Pokker on oskusmäng,» rõhutab ta. «Uue tulija algus võib olla edukas, kuid korralikku raha teenides tuleb asja peensusteni tunda. Mina pokkerit spordiks ei pea, vaid võtan seda kui hobi, millega saab lihtsalt ja kergelt raha teenida. Kel vähegi viitsimist ja pealehakkamist, võidab pokkeriga rahulikult iga kuu Eesti keskmise palga.»

Jaanimaa ei salga, et püüab leida mängupartneriteks lääne- ja lõunaeurooplasi. «Seal on elatustase kõrgem ja inimesed ei põe kaotatud raha pärast. Näiteks hispaanlased on väga kerge saak, kuid kanadalasi püüan vältida,» täpsustab Jaanimaa, kes näeb kaardimängul ja käsipallil ka ühisjooni.

«Esiteks tuleb vastast tundma õppida. Teiseks algavad nii pokker kui käsipall rahulikult, kuid pinge suureneb mängu lõppfaasis ja panuste suurenedes. Otsustavatel hetkedel tuleb kiiresti otsuseid langetada. Kogemused tulevad ajaga.»

Palk suurenes kaks korda

Tundub, et alates sügisest saab Jaanimaa oma põhilise sissetuleku siiski käsipallist, sest ta hakkab koos Janar Mägiga mängima Saksamaa esiliiga klubis Aue EHV. Eestlane suutis välja pigistada maksimumilähedase kontrahti – näiteks palk suureneb tal võrreldes Rootsis veedetud ajaga kaks korda. Lisaks paranevad muud hüved. «Suhtunuksin Lindesbergi klubis käsipalli tõsisemalt, saanuksin ehk parema lepingu,» nentis Jaanimaa.

Oma 184 cm kasvuga on Jaanimaa rahvusvahelisel areenil üks lühemaid sellel positsioonil tegutsevaid mängijaid. Heade füüsiliste eelduste ja nutika tegutsemise korral on võimalik ka niimoodi läbi lüüa – näiteks valitseva Meistrite liiga võitja ja Saksamaa meistri THW Kieli ridadesse kuulub samal positsioonil tegutsev 186 cm Christian Zeitz.

Endise tippkäsipalluri Riho-Bruno Bramanise sõnul võib Jaanimaal kunagi olla asja ka
1. Bundesligasse, kuid enne tuleb tal kõvasti vaeva näha kaitsemängu ja psühholoogilise valmisoleku parandamisega. «Jaanimaale on väga tähtis kohtumise alguses end käima saada.

Mina suudaksin ta esimese kümne minutiga endast välja viia, nii et temast mängu lõpuni meeskonnale suurt kasu pole,» märgib Bramanis kavalalt.

«Olen kindel, et võidame Makedooniat ja jõuame EMile.»

Eesti käsipall elab 8. juuni ehk ajalooliseks kujuneda võiva päeva rütmis. Siis võõrustab meie rahvusmeeskond Põlvas 2012. aasta Euroopa meistrivõistluste valikturniiri raames Makedooniat.

Kaks vooru enne kvalifikatsiooni lõppu hoiab Eesti Ungari järel ning Makedoonia ja Bosnia ja Hertsegoviina ees alagrupis teist kohta. Võit makedoonlaste üle viib Eesti esmakordselt Vana Maailma 16 parema sekka, järgmine EM toimub 15.–29. jaanuarini Serbias.

«Pean Makedoonia alistamist ja EMile jõudmist väga tõenäoliseks,» ütleb Jaanimaa. «2008. aastal viigistasime Makedooniaga kodus, kuid nüüd on meil parem meeskond, sest mitmed mängijad on välisklubides karastunud.»

Esmaspäeval algavas Eesti meistrivõistluste finaalseerias ennustab Jaanimaa HC Kehra võitu tiitlikaitsja Põlva Serviti üle. «Kehral on sees paar vana kala, kelle panus võib saada määravaks,» lisab ta. (PM)
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles