Galerii: Nurmsaluta suusahüppekoondis seadis Pyeongchangi mängudeks kõrged eesmärgid

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui eelmise suusahüppe hooajal oli eesmärk pääseda Pyeongchangi 2018. aasta olümpiale neljaliikmelise koondisega, siis tänaseks on selge, et olümpiale sõidab suure tõenäosusega kolm sportlast. Eesti esihüppaja Kaarel Nurmsalu tippspordist loobumine jättis alale sügava jälje, kuid asjaajajad ise lähevad skeptikutest hoolimata hooajale vastu kõrgete eesmärkidega.

Eesti suusahüppajate koondisesse kuulub praegu neli sportlast – Martti Nõmme, Taavi Pappel, Kevin Maltsev, Artti Aigro. Neist olümpiale on praegu sõitmas Nõmme, Maltsev ja Aigro. Kõige julgemad eesmärgid püstitas hooajaeelsel pressikonverentsil Nõmme.

«Numbrites öeldes, loeksin hooaja õnnestunuks, kui oleksin olümpial kümne sees, MK-etapil kümne sees ning suudaksin lennumäel 230 meetrit täis hüpata. Olen sellised numbrid endale ette pannud ja nende nimel tööd teinud,» ütles Nõmme, kellel on eelmisest hooajast ette näidata kontinentaal karikasarja kümnes ja 24. koht.

Mille pealt Nõmme sellist arenguhüpet ootab? «Olen nende eesmärkide nimel treeninud ning suvi on igas mõttes õnnestunud. Kui varem oli mõni puslejupp puudu, siis nüüd on kõik paigas. Suvi näitas, et teiste A-koondiste hüppajad ei ole minust palju üle. Olen taseme poolest neile väga lähedal, kui mitte samal pulgal,» vastas Nõmme.

Aigro sooviks tänavusel hooajal tulla juunioride MMil kümne parema sekka ning olümpial on tema eesmärk jõuda 30 sekka. Suvi on näidanud, et Aigro on korralikus vormis, sest suvistel Eesti meistrivõistlustel püstitas ta Otepääl uue suvise mäerekordi 102,5 meetrise õhulennuga. 

«Vorm on päris hea, aga ei saa öelda, et head hüpped stabiilselt tuleksid. Eelmine hooaeg algas halvasti, sest vigastasin põlve ning sain alles augustist võistlema hakata. Päris 100-protsendiliselt ma sellest veel taastunud pole. Aga olen kindlasti võrreldes eelmise hooajaga sammu edasi teinud,» ütles ta.

Loe pikemalt Eesti suusahüppajate plaanidest ja eesmärkidest homsest Postimehest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles