Ajalugu teinud Gross on kindel: rohkem ta kaarti lugeda ei taha

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaa ralli 2017
Saaremaa ralli 2017 Foto: Ray Põder

Georg Grossist sai teine mees, kes võitnud Saaremaa ralli nii sõitja kui kaardilugejana. Esimesena sai selle trikiga hakkama Jaan Metsalu aastal 1979. «See oli nüüd täitsa uus asi, aga ma ütleks kokkuvõtteks, et lõpus oli juba väga kihvt. Hakkas täitsa tunne ja rütm tekkima ja Ott sai täitsa usaldama hakata. Eks katsel ikka väikesi hilinemisi või etteminemisi oli, aga Ott suutis väga oskuslikult mind juhendada. Kihvt, aga ausalt, rohkem ei viitsiks teha,» naeris Gross võistluse kokkuvõtteks.

Saaremaa ralli pidi saama Grossile õppetunniks – Tänak lootis sõbrale näidata, kuidas WRC-autot taltsutada saab ja tuleb. Lõpuks mingit suurt õppetööd aga ei tehtud, sest ilm oli lihtsalt nõnda niru ja teed marulibedad. «Sellistes tingimustes tuleb lõpuks sõitjameisterlikkus välja. Täna oli selles autos maailma tipp-piloot ja minu hinnangul oli kõik perfektne. Mul endaga midagi võrrelda ei olnud, sest kuna tingimused olid nii keerulised, siis mina poleks suutnud sellist tempot arendada. Kuivas oleks võib-olla natukene lihtsam võrdlusmomenti leida, aga praegu polnud midagi võrrelda,» tõdes Gross.

Mehe mõtted liikusid ka aastasse 2005, kui ta Saaremaal tegi oma esimese võistlusstardi ja sellele, kuidas praegu läks vaatamata harjumatule rollile lihtsamalt. Gross selgitas: «Kui ma esimest korda sõitjana siin startisin, sõitsin oma esimest rallit, siis oli kõik pea peal. Ma ei saanud midagi aru, kes ja kus ma olen. Praegu ma olin küll sellises autos, mis liikus sellise hooga, et selles mõttes oli küll raske, aga samas olin ikkagi rallieluga tuttav. Olukord oli uus, aga kõik, mis juhtuma hakkab, oli tegelikult teada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles