US Openi võitnud abielupaar tegi ajalugu

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Squash. Foto on illustreeriv.
Squash. Foto on illustreeriv. Foto: Dita Alangkara/AP/Scanpix

Egiptlased Ali Farag ja Nour El Tayeb tegid spordiajalugu, kui võitsid esmakordselt ühel ja samal päeval abielupaarina sama suurturniiri tiitli – El Tayeb naiste ja Farag paar tundi hiljem meeste arvestuses.

El Tayeb alistas squashi US Openi finaalis 3:2 Raneem El Welily, Farag oli aga 3:0 üle Mohamed El Shorbagyst. Eelmisel aastal abiellunud paari mõlemale poolele oli tegu elu esimese suurturniiri tiitliga.

Kui El Tayeb ja Farag tegid ajalugu sellega, et võitsid eraldi üksikmängu tiitlid samal päeval, siis samadel võistlustel triumfeerinud paare leiab spordiajaloost varemgi. Mullusel Rio olümpial kuulusid näiteks Suurbritannia maahokinaiskonda abielus olevad Helen ja Kate Richardson-Walsh. Samuti võidutsesid Rios samal päeval trekisõitjad Jason ja Laura Kenny, kui esimene võitis meeste keirini ja teine naiste omniumi finaali. Tõsi, kulda võites polnud tegu veel abielupaariga, sest paari mindi alles kuu aega hiljem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles