Rump kindlustas Aasias ühe nädalavahetuse jooksul kahe sarja võidu

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Rump tõusis Aasias poodiumi kõrgeimale astmele.
Martin Rump tõusis Aasias poodiumi kõrgeimale astmele. Foto: SRO

Lõppenud nädalavahetusel peeti uhiuuel Zhejiangi ringrajal Blancpain GT Asia ja Hiina GT sarjade finaalsõidud. Tööpäevad olid eestlase jaoks tihedad, sest aega tuli jagada kahe sarja, kahe tiimi ja kahe auto vahel.

Blancpain GT Asia sarjas alustas Rumbi Pro-Am Audi R8 GT3 number 18 laupäevast võistlussõitu 11. kohalt, mis oli amatöörist meeskonnakaaslase Rick Yooni kvalifikatsioonitulemus. Rump sai boksis vahetuse samuti 11. positsioonilt ning tõstis meeskonna üldarvestuses kaheksandaks. Pro/Am klassis oli tulemuseks neljas koht.

Pühapäevasele sarja viimasele võistlussõidule startis eestlane vastavalt enda kvalifikatsioonitulemusele esireast teiselt positsioonilt. Tugevas vihmasajus haaras Rump juba esimeses kurvis liidriohjad. Järjest võistluse kiiremaid ringiaegu sõitnud, andis ta vahetuse Yoonile üle 15-sekundilise edumaaga jälitajate ees. Korealane tegi samuti tubli sõidu, loovutades vaid kaks kohta ning kindlustades võistkonnale kolmanda koha üldarvestuses ja esikoha klassis Pro/Am.

Hiina GT sarjas, kus Rump osales samuti GT3-klassi Audi R8 LMS autoga Kings-Linky meeskonnas, olid tulemused samuti rõõmustavad. Laupäevases sõidus sai eestlane amatöörsõitjalt Wang Liangilt vahetuse viiendalt positsioonilt ning tõstis Audi R8 neljandaks. Pühapäevases võistlussõidus sai Rump Wangilt boksipeatuses vahetuse neljandalt positsioonilt. Peagi haaras ta liidripositsiooni ning võitis üle 5-sekundilise edumaaga uusmeremaalase Chris van der Drifti ja belglase Dries Vanthoori ees.

Sellega on Rumbi hooaeg läbi ja eestlane saab mõneks ajaks keskenduda õpingutele Manchesteri Ülikoolis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles