Eesti jalgpallikoondis ronis maailma edetabelis taas mitu kohta kõrgemale

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jalgpallikoondis.
Eesti jalgpallikoondis. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti jalgpallikoondis on värskes FIFA edetabelis tõusnud neli kohta ja nüüd ollakse 80. positsiooni. Kõigi aegade parima tulemuseni ehk viie aasta taguse 47. kohani on siiski veel tükk maad.

Tabelit juhib ikka valitsev maailmameister Saksamaa, järgnevad Brasiilia, Portugal, Argentina, Belgia, Poola ja koha võrra tõusnud Prantsusmaa. Kolme koha võrra parandas positsiooni tagasi esikümnesse tõusnud Hispaania, olles nüüd kaheksas. Esikümne lõpetavad Tšiili ja Peruu, sealt langesid välja Šveits ja Kolumbia.

Eesti lähinaabritest on Rootsi 25. kohal (-2), MMi korraldajana viimastel aastatel tugevate vastastega harva mänginud Venemaa 65. kohal (-1), korraliku tõusu teinud Soome 74. kohal (+13), samuti kõvasti kohta parandanud Läti 129. kohal (+19) ja suure languse läbi teinud Leedu 145. kohal (-25), mahtudes nüüd Andorra ja Lesotho vahele.

Enim loovutas eelmise tabeliga võrreldes kohti Lõuna-Ameerika MM-valiktsüklis edasipääsuvõimalused maha mänginud Ecuador, langedes sarnaselt Leeduga suisa 25 koha võrra 60. tabelireale. Suurim tõusja oli aga Turkmenistan, kes parandas positsiooni 22 koha võrra ja tõusis 114. kohale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles