Keerulisest seisust välja tulnud Zopp pääses edasi õnneliku kaotajana

Kris Ilves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Zopp.
Jürgen Zopp. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti esinumber Jürgen Zopp (ATP 191.) tunnistas Stockholmis peetaval ATP turniiri kvalifikatsiooni teises ringis Poola esindaja Jerzy Janowiczi (ATP 145.) 1:6, 7:6, 4:6 paremust.

20 minutit kestnud esimene sett kuulus täielikult poolakale – Janowicz teenis 37 punktist koguni 26. Teine sett kujunes tasavägisemaks, kus mõlemad sportlased suutsid enda pallingugeimi hoida – hoolimata sellest, et poolakal oli lõpus kasutada matšpall. Kiires lõppmängus noppis setivõidu eestlane.

Otsustavas setis kaotas Zopp ühe pallingugeimi ning see saigi eestlasele saatuslikuks. Janowiczil oli eduseisul 5:3 kasutada kolm matšpalli, kuid Zopp tõrjus need kõik. Järgmises ehk poolaka servigeimis tegi Janowicz puhta töö ja teenis matšivõidu.

Kui esialgse informatsiooni kohaselt jäi Zopp põhiturniiri ukse taha, siis õnneliku kaotajana eestlane sinna siiski pääses. Nimelt otsustas üks konkurent vigastuse tõttu oma kohast loobuda. Turniiri korraldajad andsid vabapääsme just eestlasele, kes läheb esimeses ringis vastamisi maailma edetabelis 117. kohal paikneva Slovakkia tennisisti Lukas Lackoga.

Möödunud aastal jõudis Zopp Stockholmis põhiturniiril teise ringi, kus kaotas Grigor Dimitrovile. Bulgaarlane on ka seekord võistlustules ja omab esimest paigutust. Tennisetippudest on kohal veel lõuna-aafriklane Kevin Anderson, ameeriklane Jack Sock ja argentiinlane Juan Martin del Potro.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles