Liverpool korraldas Sloveenias väravatesaju, Real ja Tottenham pakkusid põnevusetenduse

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liverpooli mängijad väravat tähistamas.
Liverpooli mängijad väravat tähistamas. Foto: Jure Makovec/AFP

Meistrite liiga alagrupiturniiri kolmandas mängudevoorus maitses esmakordselt võidurõõmu Ragnar Klavani koduklubi Liverpool, kes alistas võõral väljakul Sloveenia meisterklubi Maribori 7:0.

Liverpool haaras juhtohjad juba neljandal minutil, kui mänguvahendi lõi võrku Roberto Firminho. Poolajavile kõlades seisid tablool numbrid 4:0 Liverpooli kasuks – kahel korral tegi skoori Mohamed Salah ja ühe lisas Philippe Coutinho. Teisel poolajal tabasid Firminho, Alex Oxlade-Chamberlain ja Trent Alexander-Arnold.

E-alagrupis, kuhu Liverpool ja Maribor kuuluvad, valmistas suurüllatuse Moskva Spartak, kes teenis koduväljakul 5:1 võidu Sevilla üle. Kõvasti väravate vahet parandanud Liverpool hoiab alagrupis viie punktiga esimest positsiooni. Tabeliseis: Liverpool 5, Spartak 5, Sevilla 4, Maribor 1.

Päeva oodatuimas lahingus läksid Hispaanias vastamisi Madridi Real ja Tottenham Hotspur. Külalismeeskond asus matši Raphael Varane’i omaväravast esimese poolaja keskpaigas juhtima, kuid Cristiano Ronaldo seadis penaltist viiginumbrid tabloole mõned minutid enne poolaja lõppu.

Teisel poolajal pakkusid tippmeeskonnad lahtist jalgpalli – mõlema meeskonna väravavahid pidid tõestama, milleks nad postide vahele on pandud. Suurepäraseid tõrjeid tegid Hugo Lloris ja Keylor Navas. Kohtumine lõppes 1:1 viigiga.

Sama alagrupi (H) teises mängus kohtusid APOEL ja Dortmundi Borussia. Koduväljakul mänginud Küprose meeskond sai hakkama suurepärase tulemusega, kui mängis Saksamaa meistriliigas liidripositsiooni hoidva meeskonnaga 1:1 viiki. Tabeliseis: Tottenham 7, Real 7, Dortmund 1, APOEL 1.

KÕIK TULEMUSED:

E-alagrupp:

Maribor – Liverpool 0:7

Moskva Spartak – Sevilla 5:1

Tabeliseis: Liverpool 5, Spartak 5, Sevilla 4, Maribor 1.

F-alagrupp:

Feyenoord – Šahtar 1:2

Manchester City – Napoli 2:1

Tabeliseis: Manchester City 9, Donetski Šahtar 6, Napoli 3, Feyenoord 0.

G-alagrupp:

RB Leipzig – Porto 3:2

Monaco – Besiktas 1:2

Tabeliseis: Besiktas 9, RB Leipzig 4, Porto 3, Monaco 1.

H-alagrupp:

Madridi Real – Tottenham 1:1

APOEL – Dortmund 1:1

Tabeliseis: Tottenham 7, Real 7, Dortmund 1, APOEL 1.

ENNE MÄNGU:

Liverpooli hooaja algus on pehmelt öeldes ebaõnnestunud. Mängulises plaanis ollakse vastastest küll tavaliselt üle, kuid tulemuseks seda ei realiseerita. Nii juhtus nädalavahetusel peetud liigamängus Manchester Unitediga ning ka kahes eelmises Meistrite liiga alagrupimängus Sevilla ja Moskva Spartakiga.

Meistrite liigas on nad neli punkti teeninud Sevilla järel kahe punktiga teisel kohal. Sama palju punkte on Spartakil ning punkti on teeninud ka Maribor. Kuna järgmised kaks mängu peab Liverpool just alagrupi eeldatava autsaideri ehk Sloveenia klubiga, vajatakse edasipääsemiseks kindlasti kuut punkti.

Kuigi Liverpooli peatreener Jürgen Klopp ütles eilsel pressikonverentsil, et Liverpool on kahe mänguga mõne punkti raisku lasknud, ei rõhutanud ta, et mäng Mariboriga on elu ja surma peale.

Ühtlasi andis Klopp eile mõista, et ei kavatse võrreldes viimaste mängudega koosseisus vahetusi teha. See tähendab, et suure tõenäosusega peab Klavan taas mängu varumeeste pingilt vaatama. Klavani varumeeste pingile jäämisele viitab ka tõsiasi, et tema klubisisene konkurent Dejan Lovren on seljavigastusest paranenud ning tunneb end üle pika aja tervena.

Põnevusmängudes lähevad täna vastamisi Inglismaa ja Itaalia kõrgliigade liidrid Manchester City ja Napoli. Kuigi Napoli suutis üllatuslikult avamängus Donetski Šahtarile kaotada, on koduliigas võidetud kõik kaheksa kohtumist ning jätkatakse ainsana täiseduga. Kui aga uskuda Liverpooli peatreenerit Kloppi, siis 99 protsenti maailma tippklubidest kaotaksid praegu Cityle.

Põnev mäng leiab aset ka H-alagrupis, kus Madridi Real võõrustab Tottenhami. Mõlemad meeskonnad on tabelisse kogunud kahe vooruga kuus punkti. Mängule lisavad kõvasti vürtsi kuulujutud, mis viivad Tottenhami ründaja Harry Kane’i tuleval hooajal just Madridi klubi ridadesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles