Warriors, Cavaliers või keegi kolmas?

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põnevusest alanud hooajal NBA-s puudust ei tohiks tulla, kuid finaalis peetakse kõige tõenäolisemaks taas LeBron Jamesi (vasakul) ja Kevin Duranti koduklubide kohtumist.
Põnevusest alanud hooajal NBA-s puudust ei tohiks tulla, kuid finaalis peetakse kõige tõenäolisemaks taas LeBron Jamesi (vasakul) ja Kevin Duranti koduklubide kohtumist. Foto: Ezra Shaw/AP

Maailma tugevaimas korvpalliliigas NBA tehti möödunud ööl algust 72. hooajaga. Kolmel eelneval kevadel finaalis mänginud Golden State Warriors ja Cleveland Cavaliers on kahtlemata suurimad tiitlipretendendid, ent nende seeriat lõpetada ihkavatest meeskondadest puudust pole.

 

Esmalt kahest tugevamast. Heledapäise Steve Kerri juhendatav Warriors, kes sai finaalis Cavaliersist jagu võitudega 4:1, pole suve jooksul grammigi nõrgemaks muutunud, pigem vastupidi. Kuldne nelik – Stephen Curry, Klay Thompson, Kevin Durant ja Draymond Green – jätkab Oaklandi klubi vedamist ning vahetusmeestepingile on suudetud jõudu juurdegi tuua. Clevelandil on seevastu toimunud muudatused ka põhimängijate seas: klubis kuus aastat mängujuhina tegutsenud Kyrie Irving lahkus, samas asemele toodi Derrick Rose, Dwyane Wade ja Isaiah Thomas. Kui Rose (29) ja Wade (35) on vigastustest räsitud ja ilmselt ei küündi enam oma hiilgeaegade tasemele, siis Thomas peaks mängujuhi positsioonil kenasti Irvingu rolli täitmisega hakkama saama. Lisaks ei maksa unustada, et Clevelandi mänguohje hoiab enda käes LeBron James, keda peetakse 32 eluaastast hoolimata endiselt maailma silmapaistvaimaks korvpalluriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles