Inglismaa klubide uus tulemine – aga kui kauaks?

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harry Kane (paremal) ja Cristiano Ronaldo – kas tulevased meeskonnakaaslased?
Harry Kane (paremal) ja Cristiano Ronaldo – kas tulevased meeskonnakaaslased? Foto: ANDREW COULDRIDGE/Action Images via Reuters/Scanpix

Meistrite liiga teisipäevased mängud andsid aimu, et Inglismaa klubid nõuavad viimaste aastatega loovutatud positsioone tagasi. Pärast Chelsea triumfi 2012. aastal pole viie hooaja jooksul finaalis mängitud kordagi, ka poolfinaali on pääsenud vaid korra Chelsea ja korra Manchester City. Mis veel kõnekam, viiest hooajast kahel pole ühelgi Inglismaa klubil kaheksa parema hulka asja olnud.

Asi pole ainult tulemustes, vaid Mandri-Euroopa tippudega kohtudes on briti klubide mänguline allajäämine olnud karjuvalt selge. Nüüd aga mängis Tottenham võõrsil Madridi Realiga nagu võrdne võrdsega, tasuks igati teenitud 1:1 viik. «Santiago Bernabeult võetud punkt on igal juhul hea tulemus. See näitab, kui palju oleme meeskonnana arenenud. Tegime nende elu väga raskeks,» lausus Spursi väravamasin Harry Kane, kelle allkirja Real väidetavalt jahib ja kes sai «küpsuseksamiga» hästi hakkama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles