Kahekordne olümpiavõitja tuli lagedale šokeeriva paljastusega

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tatiana Gutsu 1992. aasta olümpiamängudel
Tatiana Gutsu 1992. aasta olümpiamängudel Foto: /imago/Norbert Schmidt

Kahekordne võimlemise olümpiavõitja Tatiana Gutsu otsustas 26 aastat hiljem lagedale tulla õõvastava paljastusega: 1991. aastal vägistas teda võistlusreisil Stuttgartis tema koondisekaaslane Vitali Štšerbo.

Gutsu oli toona 15-aastane, Štšerbo neli aastat vanem. Ukrainlanna sõnul olid tema koondisekaaslased Tatjana Toporova ja Rustam Šaripov vägistamisest teadlikud, kuid ei teinud toona midagi. Nüüd otsustas 41-aastane Gutsu Facebookis tõega lagedale tulla.

«Vitali Štšerbo. Koletis, kes hoidis mind minu enda vangis nii palju aastaid. Ma tean, et sa proovid end eristada, aga minu asitõendid on nii palju tugevamad kui sinu sõnad. Olen tugevam kui kunagi varem. Sa ei saa mind enam murda. See on minu Tuhkatriinu lugu,» kirjutas Gutsu oma Facebooki postituses. 

Gutsu võitis aasta hiljem Barcelona olümpiamängudel kaks olümpiakulda, ühe hõbemedali ja ühe pronksi. Štšerbo võitis Barcelonas koguni kuus olümpiakulda, neli aastat hiljem teenis ta juba Valgevene eest võisteldes Atlanta olümpiamängudel neli pronksmedalit. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles