Selgus, kui palju teeniks Neymar, kui ta kroonitaks maailma parimaks jalgpalluriks?

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PSG alistas eile Meistrite liigas Brüsselis kohaliku Anderlechti 4:0. Neymari arvele jäi matši kolmas värav.
PSG alistas eile Meistrite liigas Brüsselis kohaliku Anderlechti 4:0. Neymari arvele jäi matši kolmas värav. Foto: FRANCOIS LENOIR/REUTERS/Scanpix

Brasiilia jalgpallikoondise ründetäht Neymar muutus suvega tõeliseks rahamagnetiks. Mõistagi oli tema 222 miljoni euro suurune üleminek Barcelona klubist Paris Saint-Germaini jalgpalliajaloo rahakaim, aga lisaks kerkis tema palganumber – väidetavalt kolm miljonit eurot kuus – vutimeeste vastavas paremustabelis teisele kohale. Rohkem teenib vaid Hiinas palliv Carlos Tevez.

Kodune auhinnakapp on Neymaril samuti lookas: Barcelonaga võidetud tiitlite kõrval paikneb seal ka näiteks Rio olümpiakuld. Vähemalt üks trofee on Neymaril täielikust õnnest veel siiski puudu – teda pole ametlikult tunnistatud maailma parimaks mängijaks. Viimase kümnendi jooksul on seda tiitlit – Ballon d’Ori – vaheldumisi pendeldatud Lionel Messi ja Cristiano Ronaldo vahel ja kui Madridi Realiga tänavu nii Hispaania kui ka Meistrite liiga võitnud portugallane selle tänavu ilmselt taas pea kohale tõstab, kerkib ta viie võiduga Messiga samale pulgale.

Neymar on ka tänavu 30-mehelises nimekirjas, kelle seast võitja valitakse, aga ilmselt puudub tal võidušanss. Küll aga on järgmisel aastal kavas MM-finaalturniir, kus brasiillane võib oma rahvuskoondisega tegusid teha ning hääletajate silmis Messist ja Ronaldost ette kerkida. Peaks see nii minema, tuleb PSG-l mehele tasuda preemiaks 3 miljonit eurot, väidab Le Parisien.

Neymari leping PSG-ga kestab 2022. aastani ning iga kord, kui brasiillane selle aja jooksul Ballon d’Ori, mida ei anna enam välja Rahvusvaheline Jalgpalliliit FIFA, võidab, peab klubi kukrut kergendama. Kas selleks üldse vajadust on, näitab juba aeg.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles