Paide üllatas viimasel sekundil Kaljut, Sillamäe võitis Infoneti

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliigas viigistas Nõmme Kalju 2:2 Paide Linnameeskonnaga. Paide viigivärav sündis sisuliselt kohtumise viimasel sekundil.

Paide asus mängu Samson Onomigho Iyede 35. minuti tabamusest juhtima, kuid Neemelo viigistas seisu 56. minutil. Kalju juhtvärav sündis kõigest kolm minutit hiljem ning taaskord oli autoriks Neemelo. Paide jaoks päästis viigi Ander Ott Valge, kes oli täpne 93. minutil

Kalju on nüüd 34 mänguga kogunud 72 punkti, mis annab neile tabelis kindla kolmanda koha. Paidel on punkte 32, mis annab neile kaheksanda koha. Viljandi jääb neist mängu vähem pidanuna maha seitsme punktiga.

Teises samal ajal toimunud mängus alistas Sillamäe Kalev üllatuslikult Tallinna Infoneti. Värava lõi 83. minutil Semen Fedotov.

Mängu eel:

Kalju on liigatabelis kolmandal kohal ja sinna ilmselt ka jääb, sest kaheksa punkti kaugusel olevat Levadiat püüda on realistlikult võimatu ning selja tagant Infonet neid enam ohustada ei saa. Hoopis rohkem on mängus kaheksandal kohal oleval Paidel, keda jälitab kuue punkti kaugusel olev Viljandi Tulevik.

Kalju vastu mõnegi punkti teenimine lubaks Paidel peaaegu kindlalt tagada liigasse püsimajäämine ka järgmiseks aastaks, sest võrdluses Tulevikuga soosib neid ka omavaheliste mängude suhe. Kui suudetakse Kaljut üllatada ja võita, mängib Paide igal juhul järgmisel hooajal kõrgliigas, seda sõltumata Tuleviku kolme viimase mängu tulemusest.

Sel hooajal on varem mängitud kolm korda ning kui kaks esimest kohtumist võitis Kalju 1:0, siis kolmandas jäädi peale juba 4:0. Paide viimane võit pärineb eelmise hooaja viimasest kohtumisest, kus saadi Kaljust jagu 2:0.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles