Levadia purustas Tuleviku, Morelli lõi enda väljakupoolelt värava

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistrivõistlustel säilitas kullavõimalused Tallinna Levadia, kes alistas 34. vooru kohtumise Viljandi Tuleviku 6:0. Skoori tegid kuus erinevat mängijat.

Koduväljakul mänginud Levadia haaras Kaspar Mutso väravast juhtohjad 11. minutil, seitse minutit hiljem lõi mänguvahendi võrku Gando Biala.

Teisel poolajal tabasid Joao Morelli, Jevgeni Kobzar, Nikita Andrejev ja Tarmo Kink. Matši kolmas ehk Morelli värav sündis enda väljakupoolelt – brasiillane märkas, et vastasmeeskonna väravavaht Karl-Romet Nõmm on väravast väljas ja otsustas proovida – õnnestus.

Kaks vooru enne hooaja lõppu paikneb Levadia liigatabelis liidrikohal olevale linnarivaal Florale nelja silmaga. Juhul kui Flora suudab järgmisel nädalal Tartus sealse Tammeka alistada, kuulub meistritiitel neile.

Mäng on täispikkuses järelvaadatav:

Mängu eel:

Liidrikohal olevat Florat jahtiv Levadia teab, et neil tuleb kohtumine Tulevikuga igal juhul võita. Korra on sellega tänavu aga juba hätta jäädud, kui juulis üllatas Viljandi kodus pealinlasi 1:0 võiduga. Tegu on ühtlasi ühega Levadia kahest tänavusest liigakaotusest. Hooaja kahes esimeses omavahelises mängus oli Levadia olnud parem tulemustega 2:0 ja 5:0.

Levadia elu muutus raskemaks reede õhtul, kui Flora purustas Narvas sealse Transi koguni 7:0. Seega piisab florakatele isegi Levadia tänase võidu korral järgmisel laupäeval võidust Tartu Tammeka üle, mis annaks neile viimase vooru omavahelise kohtumise eel juba püüdmatu edu.

Kui Levadia unistab tiitlist, siis Tulevik püsimajäämisest. Ülesanne on aga veel raskem kui Levadial, sest hooaja kolme viimase vooruga tuleks Paide Linnameeskonna vastu tagasi mängida kuuepunktiline mahajäämus. Kui Tulevik seda ei suuda, ootavad neid hooaja lõppedes üleminekumängd esiliigas teiseks jääva iseseisva meeskonnaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles