Euroopa parimad korvpalliriigid ründasid raevukalt Euroliigat

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroliigas osaleva Milano meeskonna korvpallur Vladimir Micov.
Euroliigas osaleva Milano meeskonna korvpallur Vladimir Micov. Foto: LaPresse/Marco Alpozzi/LaPresse/Scanpix

Euroopa korvpall tülitseb endiselt ja raevukalt. Rahvusvahelise korvpalliliidu (FIBA) viimane avaldus süüdistab Euroliiga «kommertshuvist tulenevas rünnakus koondiste vastu».

FIBA peakorteris said kokku need üheksa rahvuslikku alaliitu, kelle klubid mängivad Euroliigas - Saksamaa, Kreeka, Iisrael, Itaalia, Leedu, Venemaa, Serbia, Hispaania ja Türgi. Põhjuseks Euroliiga keeldumine teha kalendris pause novembris 2017 ja veebruaris 2018, kui toimuvad MM-valikmängud.

Kohtumise tulemus oli jõuline avaldus: «Mõistame hukka Euroliiga keeldumise kahe vooru toimumiskuupäeva muuta. Tegu on kommertshuvist tuleneva rünnakuga koondiste vastu, mis ohustab nende võimalusi kvalifitseeruda 2019. aasta MMile ja 2020. aasta Tokyo olümpiamängudele. Rahvuskoondised on endiselt maailma korvpalli edasikandev jõud.

Klubide ja koondiste võistlused saavad toimuda paralleelselt läbi terve aasta, nagu korvpallis aastani 2003 ja teistel võistkondlikel pallimängualadel praegu,» seisis avalduses.

Euroliiga tegi paar nädalat tagasi ettepaneku eraldada koondisemängudele kuuenädala aken juunis ja juulis, ent seda nimetasid FIBA peakorteris kokku saanud klubid «ülbeks tähelepanu kõrvalejuhtimise taktikaks».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles