Fotod: Mäkinen kinnitab, et juba 2018 algul kolib tükike Toyotat Tallinna (1)

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ott Tänak on tulevast hooajast Toyota sõitja. Kuigi nimi pärineb Jaapani autotootjalt, on tegu suuresti Soome meeskonnaga, mida näitas ka tänavune sõitjatevalik – Jari-Matti Latvala, Esapekka Lappi ja Juho Hänninen. Aga täpselt samamoodi nagu Tänak süstib meeskonda kõvasti Eestit, läheb ka tiim tulevast aastast rohkem siinset nägu – meeskonna Tallinna kontori-baasi ehitustööd on täies hoos.

Toyota tiimi, täpsemalt Tommi Mäkinen Racing OÜ, uus kodu kerkib otse Tallinna külje alla Peetri külla. «Tööd käivad,» selgitas Mäkinen, et uute hoonete valmimine pole enam mäe taga. «Need peaksid valmis saama väga varakult 2018. aastal ja seejärel alustame seal oma erinevate projektidega. Mingi osa meie meeskonnast kolib sinna,» lisas soomlane.

Tiimi peakontor jääb siiski Soome, sealse MM-ralli toimumispaiga Jyväskylä lähistele. Tallinn on meeskonnale aga logistiliselt oluline punkt, sest siit asju teele saates ja vastu võttes säästetakse võrreldes Kesk-Soomes paiknemisega mõlemat pidi üks tööpäev – ülikiirelt liikuvas rallimaailmas suur võit!

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles