Eesti tippklubid said UEFA-lt üle 400 000 euro noortetoetust

Ott Järvela
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti tippsarjade jalgpalliklubid said noortetöö arendamiseks UEFA-lt kokku 400 000 euro ulatuses solidaarsustoetust.
Eesti tippsarjade jalgpalliklubid said noortetöö arendamiseks UEFA-lt kokku 400 000 euro ulatuses solidaarsustoetust. Foto: Erik Prozes / Postimees

Euroopa jalgpalliliit (UEFA) avalikustas eelmise Meistrite liiga hooaja solidaarsusmaksed alaliitudele noortetöö arendamiseks. Kokku maksti 54-le UEFA liikmesriigile selleks otstarbeks ligi 125 miljonit eurot, millest 407 117 eurot Eesti jalgpalliklubidele.

Vastavalt UEFA reeglitele kuulub noortetöö solidaarsusmakseteks ettenähtud summast 80% riikidele, kes olid esindatud Meistrite liiga alagrupiturniiril (17 riiki), ja 20% riikidele, kes sinna ei jõudnud (37 riiki). Eesti kuulus viimaste sekka ning Eesti Jalgpalli Liit (EJL) sai klubidele edasijagamiseks 407 117 eurot. Klubid peavad selle summa kulutama noortetööle või kogukondlikel eesmärkidel, profimängijatele selle summa eest palka maksta ei tohi.

EJLi infojuht Mihkel Uiboleht selgitas, et summa jaotatakse, nii nagu Eestis tavaks, Premium liiga, esiliiga, esiliiga B ja naiste meistriliiga klubide vahel. Esiliigas saab iga klubi 8000, esiliiga B-s 5000 ja naiste meistriliigas 3000 eurot. Ülejäänud summa jaotub kõrgliigaklubide vahel tulenevalt nende noortesüsteemi kuuluvate jalgpallurite arvust, summad jäävad vahemikku 11 000 – 45 000 eurot.

Tegemist ei ole erakordse eraldisega, vaid sarnasel moel on UEFA kõigi Euroopa jalgpalliliigade klubide noortetööd toetanud juba aastatuhande algusest saadik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles