Tartu elavnes, kuid Kalevilt võitu röövida ei suutnud

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pea kümneaastase vaheaja järel Tartu vastu mänginud Kristjan Kangur viskas eile 7 punkti
Pea kümneaastase vaheaja järel Tartu vastu mänginud Kristjan Kangur viskas eile 7 punkti Foto: TÜ ASK

KORVPALL. BC Kalev/Cramo teenis koduses liigas eile õhtul hooaja neljanda võidu, alistades võõrsil 73:68 Tartu Ülikooli. Tartu poolel jäi mängust eemale suisa neli meest – juba varem vigastatud Kristen Meisteri ja Kent-Kaarel Vene kõrval polnud mänguks üles antud ka Märt Rosenthali ega leedulast Vytautas Cižauskast. Avapoolajal paistiski, et võitjas küsimust ei teki – Kalev haaras vaheajale minnes 16-punktilise edu.

Teise poolaja algus tõi mängu aga 180-kraadise muudatuse – tartlased paistsid äkitselt hoopis elavamad ning kalevlased uimased. «Lasime jala lõdvaks pärast kindlalt võidetud avapoolaega,» tunnistas suvel Tartust pealinnaklubisse siirdunud Janari Jõesaar. «Arvasime, et mäng on tehtud ja tegime poolajapausil liiga lõdvalt sooja.»

Väljakuperemehed tegid kolmandal veerandajal 17:2 spurdi ning läksid juhtima 45:44. Otsustav neljandik möödus juba punkt-punkti mängus. Tartul oli kahel korral võimalus Robin Kivi kaugviskest mängu saatus otsustada, ent 18-aastane mängumees eksis mõlemal katsel. Kalevi leegionär Bojan Subotic vastas tabava kaugviskega ja kindlustas valitsevatele meistritele võidu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles