Sappineni supermäng viis Flora tiitlist ühe võidu kaugusele

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rauno Sappinen (esiplaanil)
Rauno Sappinen (esiplaanil) Foto: Marko Saarm / Sakala

Jalgpalli Eesti meistrivõistlustel teenis kolm punkti tiitlifavoriit Tallinna Flora, kes alistas võõral väljakul Narva Transi koguni 7:0.

Flora haaras juhtohjad avapoolaja keskpaigas, 21. minutil, kui mänguvahendi lõi võrku Rauno Sappinen. Sama mees suurendas kümme minutit hiljem külalismeeskonna eduseisu kaheväravaliseks. Selle tulemusega piirilinnas meeskonnad puhkama ka läksid.

Teisel poolajal tegid skoori Mihkel Ainsalu, Brent Lepistu, Martin Miller ja kahel korral Sappinen, kes tõusis 27 tabamusega väravalööjate edetabelis jagama esikohta Albert Prosaga. Võõrustajad lõpetasid kohtumise kümnekesi, sest 74. minutil teenis otse punase kaardi Vadim Mihhailov.

«Olime teadlikud mängu tähtsusest, tulime sellele vastu suure keskendumisega ja saime väärika tasu,» sõnas ETV spordiuudistele mängu sangariks tõusnud Sappinen ning lisas, et unistavad ihaldatud meistritiitlist. «Väljakul unistamisega palju ei saavuta, peame järgmisel nädalal kõvasti tööd tegema.» 

Tänase võiduga suurendas meistrivõistluste liider Flora teisel kohal paikneva linnarivaal Levadia ees seitsmepunktiliseks. Ühe mängu vähem pidanud Levadia läheb homme koduväljakul vastamisi Viljandi Tulevikuga ning juhul, kui pealinlased peaksid matši kaotama, on Flora meister kaks vooru enne hooaja lõppu. Kui seda ei juhtu, võib Flora meistritiitli kindlustada järgmisel nädalal Tartus, kus minnakse vastamisi sealse Tammekaga.

Tabeliseis:

  1. Tallinna Flora 86 punkti (34 mängust)
  2. Tallinna Levadia 79 (33)
  3. Nõmme Kalju 71 (33)
  4. Tallinna Infonet 61 (33)
  5. Narva Trans 44 (34)
  6. Tartu Tammeka 33 (33)
  7. Sillamäe Kalev 33 (33)
  8. Paide Linnameeskond 31 (33)
  9. Viljandi Tulevik 25 (33)
  10. Pärnu Vaprus 8 (33)
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles