Perekond Uibo lubadus: lapsed omandavad ka eesti keele

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shaunae Miller-Uibo Maicel Uibo embuses
Shaunae Miller-Uibo Maicel Uibo embuses Foto: Tairo Lutter / Postimees

Talvel abieluranda sõudnud Shaunae Miller-Uibo ja tema kaasa Maicel Uibo on pisipere planeerimise tulevikku lükanud. «Kuna oleme mõlemad nii-öelda täiskohaga sportlased, otsustasime, et lapsed tulevad siis, kui olen karjääri lõpetanud,» ütleb Shaunae.

Kui lapsed peaksid aga head spordigeenid saama, siis kumma riigi lipu all nad võistlema asuks? «Maicel on öelnud, et kui esimene laps esindaks Bahamat, siis teine peaks Eestit esindama,» muigab Shaunae. «Aga tegelikult on meie elukoha tõttu ilmselt mõistlikum valik Bahama. Kui Eestis oleks samasugune kliima nagu Kariibidel, poleks meil siin elamise vastu midagi. Aga me armastame mõlemad meeletult sooja ilma.»

«Luban, et lapsed omandavad eesti keele,» torkab Maicel vahele. «Peame tegema nii, et mina lihtsalt ei räägi algusest peale nendega sõnagi inglise keelt. Ainult nii on võimalik, et nad omandavad nii inglise kui eesti keele.» Shaunae nõustub ja lisab naljatledes, et laste sündides tuleb Maiceli õpetajast ema Raina Uibo teisele poole ookeani nii lastele kui talle eesti keelt õpetama meelitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles