Vetteli seljatanud Hamilton tegi järjekordse suure sammu MM-tiitli suunas (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton ees, Sebastian Vettel järel - nii on hooaja teises pooles asjad käinud.
Lewis Hamilton ees, Sebastian Vettel järel - nii on hooaja teises pooles asjad käinud. Foto: CLIVE MASON/AFP/Scanpix

Austini ringrajal sõidetud vormel 1 sarja tänavune 17. etapp, USA Grand Prix, lõppes taas Lewis Hamiltoni võiduga. Stardis küll korraks esikoha Sebastian Vettelile loovutanud, ent selle õige pea tagasi võtnud ja ülejäänud sõitu kontrollinud Hamilton on võitnud viimasest kaheksast etapist kuus ning karjääri neljas MM-tiitel tuli talle veel lähemale.

Hamiltonil on nüüd MM-sarja liidrina 331 punkti, Vettelil teisena 265 punkti. Et hooaja lõpuni jääb veel vaid kolm etappi ning mängus on maksimaalselt 75 punkti, piisab Hamiltonile tiitli kindlustamiseks üheksast punktist ehk ühest viiendast kohast. Kui ta võidab ka järgmise etapi Mehhikos, peab Vettel lõpetama kindlasti teisena, vastasel juhul on Hamilton maailmameister. Küll aga kindlustas Mercedes endale Austinis konstruktorite karika, sest Ferrari ei suuda neid enam kolme allesjäänud etapiga püüda.

Hamiltoni ja Vetteli järel ületas lõpujoone kolmandana Max Verstappen, kuid kohtunike hinnangul möödus ta viimasel ringil Kimi Räikkönenist reeglitevastaselt ning hollandlasele määrati viiesekundiline karistus, mis kukutas ta uuesti soomlase järele.

Sõidu eel:

Lewis Hamilton (Mercedes) edestab MM-sarja kokkuvõttes Sebastian Vettelit (Ferrari) 59 punktiga ning et võita karjääri neljanda MM-tiitel, millega britt tõuseks sakslasega samale pulgale, peab Hamiltoni edu Vetteli ees olema pärast võistlust vähemalt 75 punkti.

Selleks on kaks varianti: 1) Hamilton võidab ja Vettel ei lõpeta esiviisikus, 2) Hamilton saab teise koha ja Vettel ei lõpeta esikaheksas.

Britt ise peab mõlemat varianti ebatõenäoliseks. «Väga ebatõenäoline, et ma pühapäeval maailmameistriks tulen. Vettel oli kvalifikatsioonis tugev ja stardib esireast. Välja arvatud juhul, kui ta teeb rumala vea, mis on neljakordse maailmameistri puhul ebatõenäoline, jääb võitlus MM-tiitli nimel kestma,» sõnas Hamilton pärast eilset kvalifikatsiooni, mille tulemusel stardivad nad koos Vetteliga esireast.

Stardijärjekord:

  1. Lewis Hamilton, Mercedes
  2. Sebastian Vettel, Ferrari
  3. Valtteri Bottas, Mercedes
  4. Daniel Ricciardo, Red Bull
  5. Kimi Räikkönen, Ferrari
  6. Esteban Ocon, Force India
  7. Carlos Sainz, Renault
  8. Fernando Alonso, McLaren
  9. Sergio Perez, Force India
  10. Felipe Massa, Williams
  11. Daniil Kvjat, Toro Rosso
  12. Romain Grosjean, Haas
  13. Marcus Ericsson, Sauber
  14. Stoffel Vandoorne, McLaren
  15. Pascal Wehrlein, Sauber
  16. Lance Stroll, Williams
  17. Max Verstappen, Red Bull
  18. Kevin Magnussen, Haas
  19. Nico Hülkenberg, Renault
  20. Brendon Hartley, Toro Rosso
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles